Отидете към основна версия

4 489 20

Суперкабрио от Lotus

  • lotus-
  • elite-
  • донато коко-
  • париж 2010

Автомобилите на Lotus винаги са имали какво да покажат на конкуренцията по отношение на динамичните показатели, но отдавна се нуждаят от дизайнерско освежаване. По всичко личи, че дългоочакваният Elite ще стане първият представител на новия стил на марката, който налага наетият неотдавна бивш дизайнер на Ferrari Донато Коко.

Кабриолетът с твърд покрив ще заеме централно място на щанда на Lotus в Париж. Дизайнът му се различава радикално от сегашните модели в гамата на британците Elise и Evora. Тежи цели 1 650 кг, което вероятно ще накара основателят на компанията и маниак на темата ниско тегло Колин Чапман да се обърне в гроба.

Elite ще се оборудва с двигател, доставян от Toyota. V-образният осмак от Lexus IS-F ще се монтира зад предния мост на четириместния купе-кабриолет и ще се комбинира с уникална автоматична трансмисия с интегрирана хибридна система за кратковременно увеличение на мощността. 620-те конски сили ще позволяват ускорение до 100 км/ч за около 3.6 секунди и максимална скорост от 315 км/ч, което гарантира на автомобила място сред елите на суперкарите.

Концептът от снимките трябва да стигне до конвейера през 2014 г. Прогнозната му цена стартира от £115 000 (около 137 000 евро).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Lotus показа серийния Esprit

    Британският производител на спортни автомобили Lotus пусна в мрежата първото рекламно филмче на новото поколение Esprit. Клипчето с продължителност ...
    19.12.2011
    4 277
    43