Отидете към основна версия

9 272 41

Новият Passat блесна в Париж

  • volkswagen-
  • passat-
  • париж 2010

Volkswagen официално представи в Париж седмото поколение на Passat. По време на презентацията във френската столица бяха показани версиите седан и комби. По време на премиерата от фирмата разкриха и част от детайлната информация за модела.

Въпреки новия облик, изпълнен в стил Phaeton, автомобилът е изграден върху предишната платформа. Тя обаче е доста моделнизирана. Дължината на седана е 4 769 мм, което е само с четири милиметра повече от тази на предшественика. Комбито пък е по-дълго с шест милиметра. Широчината и височината си остават същите.

Модернизацията е засегнала и интериора. Променена е центрелната конзола, интегрирани са нови детайли в арматурното табло, а воланът е нов. Освен това на очи се набиват изменените предни седалки и различните материали в купето. Качеството на последните е на много високо ниво.

Новият Passat е оборудван с адаптивен круиз контрол и с иновационна система за рекуперация на енергията. Функцията старт/стоп също е налична. Отвън се забелязват адаптивните светлини, подобни на тези от Touareg. Впечатление прави и функцията за безконтактно отваряне на багажника. За целта е нужно собственикът да постави крака си под задната броня без да я докосва и капакът на товарното отделение се отваря автоматично.

За новия Passat са предвидени десет двигателя - четири бензинови с обем 1.4, 1.8, 2.0 и 3.2 литра (122, 160, 211 и 300 к.с.), както и четири турбодизела. Базовият нафтов мотор е с обем 1.6 литра и мощност 105 коня. Останалите три са двулитрови с мощност от 140 до 170 к.с. Passat ще се продава и с агрегат, работещ на природен газ. Неговият обем е 1.4 литра, а мощността - 150 к.с. Скоростните кутии са две - шестстепенна механична и седемстепенният "робот" DSG.

В Париж германците разкриха, че седмото поколение Passat ще се предлага само в Европа, а за северноамериканския пазар ще бъде разработен друг модел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини