Отидете към основна версия

8 521 17

Малко под 200 000 лв. за новите BMW X5 M и X6 M

  • bmw-
  • m-
  • x5-
  • x6

Баварците показаха първите официални снимки и информация, относно новите попълнения в наточената им М дивизия. Става дума за кросоувърите X5 M и X6 M. Автомобилите ще започнат да се продават още до края на тази година, като цените им ще са 96 000 евро за X5 M и 99 000 евро за X6 M.

Както и досега, М-кросоувърите ще са оборудвани с 4.4-литров V-образен осемцилиндров битурбо двигател. Мощността обаче е нараснала до 600 конски сили в стандартните версии и до 625 коня във вариантите Competition. максималният въртящ момент на V осмаците е 750 Нм.

Ускорението от място до 100 км/ч става за 3.9 секунди при стандартните М-ки и за 3.8 секунди при Competition вариантите. максималната скорост пък е електронно ограничена на 250 и на 290 км/ч, съответно. Новите X5 M и X6 M разполагат и с доработена осемстепенна автоматична трансмисия.

4х4 предаването е допълнено от активен диференциал, а още в базовото оборудване са налични адаптивни амортисьори, активни стабилизатори и спирачни дискове с увеличен размер. Предните са 395-милиметрови, а отзад те са с размер 380 мм. Външно разликите не са радикални.

Те се откриват в увеличените предни въздухозаборници, както и в по-агресивния аеродинамичен обвес. Предвидени са и иновационен извит спойлер отзад, както и четири ауспухни накрайника. Стандартните М-версии се оборудват с 20-цолови гуми и джанти, а при Competition задните са с размер 21 цола.

В салона на очи се набиват нов волан и нов скоростен лост, а така също и интересни нови седалки. Като опция са налични карбонови интериорни детайли, а още в базовото оборудване са включени ел.регулируеми седалки, ел.отваряема задна врата и head up дисплей.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини