Отидете към основна версия

9 902 32

Alpina показа своето виждане за обновеното BMW 7er

  • bmw-
  • alpina-
  • b7-
  • 7er

 

Все още няма и месец откакто баварците показаха обновения вариант на своя флагман 7er, а компанията Alpina вече е готова със своето виждане по темата. Специалистите от Alpina демонстрираха доработка на версията 750i, която е обозначена с индекс B7.
 
Ще припомним, че фирмата Alpina се смята за автомобилен производител, а не за тунинг ателие. Сътрудничеството й с BMW датира от доста време, така че не е чудно как специалистите на Alpina са се "докопали" предварително да обновената седма серия и вече са готови със своя вариант.
На външен вид B7 се отличичава незначително от донора, като основното е нов аеродинамичен обвес. В Alpina обаче са обърнали сериозно внимание на двигателя и помощните възли и агрегати. Интерес представлява адаптирането на осемстепенната автоматична трансмисия към V8 мотора.
 
На сериозна доработка е подложен и самият агрегат. 4.4-литровият битурбомотор, познат ни от предишни разработки на Alpina, този път е форсиран до 547 к.с. Максималният му въртящ момент е 728 Нм и заедно с новата трансмисия ускорява масивния седан от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди.
Максималната скорост също е увеличена. Предшественикът може да достигне до 100 за 4.7 секунди, а максималната му скорост е 280 км/ч. Новата Alpina B7 достига 312 км/ч. Иначе всички иновационни системи, с които е оборудвана новата седмица, са налични и при B7.
 
Продажбите на Alpina B7 ще стартират в САЩ през месец август. Преди това официална премиера моделът ще направи по време на ежегодното събитие Pebble Beach Concours d'Elegance. Цените на новата Alpina B7 ще варират от $128 495 до $135 395.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW промени флагмана 7er

    Баварският гигант разпространи първи снимки на обновената седма серия и обяви, че рестайлинг версията на BMW 7er ще се появи в дилърските центрове ...
    26.05.2012
    12 086
    80