Отидете към основна версия

18 638 36

Продавач унищожи Charger, за да отмъсти на стиснати купувачи (ВИДЕО)

  • dodge-
  • charger-
  • продажба-
  • унищожение

Собственик на Dodge Charger от 1970 г. предпочете да размаже демонстративно класиката вместо да я продаде за жълтите стотинки, които му предлагали месеци наред разни въздухари. Даниъл Галярди обявил детройтския мускул за продан в интернет за $10 000, но въпреки огромния интерес така и не се появил сериозен кандидат.

След като провел хиляди телефонни разговори и уговарял огледи със стотици мераклии, американецът така се вбесил, че решил да унищожи "чарджъра" с челен товарач и да заснеме касапницата на видео, за да "накаже" изнудвачите, които се пазарели да им го продаде далеч под реалната стойност или му връзвали тенекия.

"Купих колата преди 6 месеца за $4 200. Беше напълно окомплектована, не липсваше нищо - каросерия, двигател, серийни номера, но всички предлагаха много по-малко пари. Накрая се бях навил да я продам на загуба, само и само да не ми виси на главата", разказва Галярди пред The Drive.

"Тогава обаче ме налазиха разни дребни тарикати, които изобщо не се появяваха на огледите. Разиграваха ме като маймуна - толкова ли не можеха да кажат, че няма да дойдат? Един сериозен да се бе появил, щял да му дам колата за каквито пари предложи", обяснява мъжът.

Решението на Галярди да се "разправи" по този начин с безотговорните купувачи обаче му навлича презрението на хиляди автоманиаци, според които е можел най-малкото да дари колата на някое професионално училище като проект за реставрация. Макар и е произвеждан във внушителни количества, днес от Dodge Charger не са останали толкова много окомплектовани екземпляри, а моделът е една от най-тачените мускулести коли от златната ера на американското автомобилостроене.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 36 гласа.

Свързани новини