Отидете към основна версия

30 092 50

Продава се 8.4-литрова Alfa

  • alfa romeo-
  • tz3 stradale-
  • продажба

В реномираното издание за продажба на елитни автомобили и имоти duPont Registry се появи обява за продажбата на едно от деветте произведени купета Alfa Romeo TZ3 Stradale. Автомобилът е създаден по случай 100-годишнината от основаването на италианската компания, но малцина почитатели на марката го смятат за нейно творение.

Работата е там, че TZ3 Stradale е построен от Zagato на базата на Dodge Viper от четвъртото поколение. Това обяснява както пропорциите на каросерията, така и "камионджийската" механика.

Под предния капак на "алфата" работи 8.4-литров V10 с мощност 610 к.с. и 760 Нм, съчетан с 6-степенна ръчна предавателна кутия Tremec TR-6060. От Zagato са се опитали да придадат известна италианска елегантност с купе от въглеродни нишки в стила на серията TZ на Alfa Romeo от 60-те, но резултатът от усилията им е доста спорен.

Интериорът от Viper също е облагороден с ръчно шита кожена тапицерия, по-изящни прибори и нова централна конзола с метални декорации. Воланът, корите на вратите, стърчащият лост на ръчната спирачка и цялостното оформление издават донора.

Предлаганият TZ3 Stradale е боядисан в тъмнокафяв цвят и е седмият от деветте произведени. Внесен е в Щатите през 2013 г. и практически не е каран - пробегът е едва 845 км, така че състоянието е идеално.

Друг е въпросът дали цената от $699 000 (€633 315) не е леко завишена, пък било то и за толкова рядък автомобил. "Алфата" се продава от автокъща TSG Autohaus във Флорида.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини