Отидете към основна версия

7 627 15

Най-икономичният кросоувър

  • citroen-
  • c3 aircross-
  • разход на гориво

Специалистите от motor1 редовно правят проучвания на реалния разход на автомобилите, като ги тестват по едно и също трасе в продължение на 360 километра. Те не се съобразяват с показанията, които дава производителят, нито пък взимат предвид различните цикли за измерване (най-новият от които е WLTP).

Те си правят свое замерване и претендират, че е достоверно. Що се отнася до все по-популярните кросоувъри, техният победител сред автомобилите с повишена проходимост, който се характеризира с най-нисък разход на гориво е Citroen C3 AirCross.

По-конкретно, става дума за дизеловата версия на модела, която харчи само 4.3 литра нафта на 100 километра пробег. Много добре в тази класация се представя и бензиновият вариант на C3 AirCross.

Неговият среден разход е малко по-голям от този на дизела - 4.8 литра на 100 километра. И двата варианта на C3 AirCross са оборудвани с механични скоростни кутии, като въртящият момент се предава само на предните колела. У нас, цените на C3 AirCross стартират от 32 330 лв с ДДС.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини