Отидете към основна версия

16 557 17

Новото Peugeot 2008 се появи пред публика

  • peugeot-
  • 2008-
  • e-2008

Французите от Peugeot представиха пред публика за първи път своя нов градски кросоувър 2008, който допълва гамата от автомобили с повишена проходимост и се позиционира под 5008 и 3008. Интересни в екстериорната визия са отличителните елементи в стила на Peugeot със светлинния подпис с три следи от нокти на предните фарове (в зависимост от версията) и задните светлини, както и черната лента на задната врата. Като цяло пропорциите са отчетливо характерни за SUV автомобилите.

Новото 2008 e оборудвано с последните технологии на марката, включително с новото поколение i-Cockpit 3D, което е проектирано от Wisteon България. Компактният волан допринася за пъргавината и удоволствието от шофирането, а 7- или 10-инчовият сензорен екран (в зависимост от версията) оптимизира достъпа до функциите на автомобила и увеличава ергономичността. Електрическата версия e-2008 се предлага с десетгодишна гаранция на батериите.

Градският кросоувър е базиран на мултиенергийната обща модулна платформа CMP (Common Modular Platform), разработена съвместно с китайците от Dongfeng. Както в електрическата си версия, така и във версията с двигател с вътрешно горене функционалният нов модел може да се похвали с максимално CMP междуосие от 2,65 м, което осигурява забележителен простор за пътниците на задните седалки и сравнително голям багажник.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини