Отидете към основна версия

52 671 44

Автомобилът на старо у нас: Nissan Qashqai I

  • автомобилът на старо-
  • nissan-
  • qashqai

Новото поколение на Qashqai постепенно губи позиции на пазара у нас, защото конкуренцията в сегмента на компактни SUV-та става все по-голяма. Не така обаче стоеше и все още стои въпросът с първата генерация на Nissan Qashqai, която в момента може да се намери, като употребяван автомобил, но който е по-надеждна и значително по-евтина от наследника си.

По-надеждна е най-вече заради значително по-малкото електронни системи, както и заради доказаните по-стари дизелови двигатели на Renault. Точно поради тази причина първото поколение на Nissan Qashqai е сред най-популярните градски джипове в България. И има защо.

Факт е, че външният му вид не е сред най-привлекателните, но също така е факт, че първият Qashqai предлага удобен интериор и чудесни дизелови двигатели, произведени, както вече споменахме, от Renault. Предлага се във версия с предно предаване, както и във вариант Qashqai+2, в който удобно могат да се возят петима възрастни и две деца.

Най-препоръчителният вариант и откъм надеждност, и откъм икономичност е 1.5-литровия dCi турбодизелов двигател с мощност от 110 к.с., който едва ли ще ви изненада с динамика, но за сметка на това е доста пестелив. Този автомобил се произвежда през периода 2006 - 2013 година в Англия и отстъпва по качество на преките конкуренти от Toyota и Honda, но пък се предлага на вторичния пазар на по-ниски цени. Какви екземпляри от първата генерация на Qashqai се предлагат у нас, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.

Свързани новини