Отидете към основна версия

12 097 12

Бруталният всъдеход "Новатор" става цивилен

  • украйна-
  • всъдеход-
  • novator

Компанията "Украинская бронетехника" обяви, че военният брониран всъдеход "Новатор" ще постъпи в свободна продажба. Цивилният всъдеход ще се нарича Novator-CV (от civilian vehicle - граждански автомобил) . Пълноприводният украински всъдеход е построен на платформата на американския пикап Ford F-150.

Разполага с 6.7-литров турбодизелов двигател, мощността на който е 300 конски сили. Съвместно с този мотор работи и шестстепенна автоматична трансмисия. С този силов тракт, доста по-лекият Novator-CV може да ускорява до 180 км/ч (армейската версия достига до 140 км/ч).

Иначе гражданската версия запазва и агрегата, и габаритите от военния вариант. Дължината е 5 800 мм, широчината - 2 164, а товароносимостта ще бъде увеличена до два тона. Novator- CV ще се оборудва и с пневматично окачване, със система за нощно виждане, с климатична инсталация, а така също и с електрическа лебедка.

Интериорът ще е доста по-луксозен. Цената все още не е ясно, но от компанията заявиха, че приходите от цивилната версия ще бъдат инвестирани в разработката на ново оръжие за украинската армия.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини