Отидете към основна версия

10 142 46

BMW показа новата "шестица"

  • bmw-
  • 6er-
  • 640i-
  • 650i-
  • лос анджелис 2010

Точно преди откриването на автомобилното изложение в Лос Анжелис BMW представи официални снимки на следващото поколение 6er. Интересното е, че новият модел е направен в същия стил, както и предишната "шестица", но, както се казва в съобщението до пресата, всички елементи от купето са съвършено нови.

Дългият преден капак, изместеният назад кокпит, дългото междуосие и ниската линия на прозорците създават типичните за кабриолет на BMW пропорции. В предницата се забелязват и новите опционални фарове за мъгла, съставени от три, разположени една до друга LED-светлини.

Дневните светлини са оформени като светещи LED-пръстени, които подчертават характерната визия с яркобяла светлина. За мигач служи разположена хоризонтално под тях светлинна лента. Двойните задни светлини, пък са с типичната за марката L-образна форма

Трябва още да се отбележи, че междуосието на новата 6-Series Convertible е по-голямо от това на предшественика със 74 мм. Другият важен факт е, че структурата на каросерията е значително усилена, което води до 50% по-ниска податливост на усукване и сериозно се отразява в положителна насока на управляемостта на автомобила.

Новият кабриолет отново е оборудван с мек таван, чието сгъване отнема 19 секунди. Времето, необходимо за разгъване, пък е 24 секунди, като тези действия могат да стават и в движение, макар и със скорост до 40 км/ч.

Между другото трябва да се отбележи, че самият механизъм е станал два пъти по-лек от този на предишното поколение. В това няма нищо странно, защото при разработката на новата "шестица" основна цел на баварците е било нейното олекотяване.

Откритата версия разполага с багажник с обем 350 литра. Когато обаче мекият таван е прибран, обемът на товарното пространство намалява до 300 литра. През 2011 година BMW 6-Series Convertible ще се предлага в две версии - 650i и 640i.

Първата модификаци има под капака 4.4-литров бензинов двигател с турбокомпресор с мощност 407 к.с. и максимален въртящ момент 600 Нм. Този мотор работи съвместно с новата осемстепенна автоматична трансмисия на баварците или с традиционната механична скоростна кутия с шест предавки. Максималната скорост на топ версията е електронно ограничена на 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява за 4.9 секунди.

Модификацията 640i е снабдена със системите TwinPower Turbo, директно впръскване на бензина и с напълно променливо газоразпределение Valvetronic. Редовият шестак е с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент 450 Нм. Този автомобил е оборудван и със start/stop система, като по-този начин средният разход на гориво е сведен до 7.9 литра на 100 километра пробег.

Новото BMW 6-Series Convertible е създадено като автомобил за четирима пасажери и е оборудвано с контролно табло с технология Black Panel. За пръв път бордовият монитор е оформен като свободно стоящ дисплей, вграден в ефектна галванизирана хромирана рамка.

След опционалните подпомагащи системи са камерата за задно виждане, Surround View, Night Vision с разпознаване на пешеходци и асистентът за паркиране на BMW. 6-Series Convertible е единственият автомобил в този клас, който се оборудва и с Head-Up дисплей.

Новото поколение на "шестицата" ще постъпи в дилърските центрове през пролетта на 2011 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини