Отидете към основна версия

3 907 11

Продава се странен SUV Ferrari

  • suv-
  • ferrari

В САЩ се продава един много необичаен всъдеход. Името му е Ferves Ranger, а годината му на производство - 1968-а. Според Autoblog, за този миниатюрен автомобил се планира да бъде договорена цена от поне 40 хиляди долара.

Цената съвсем не е висока, защото миналата година подобен Ranger беше продаден за колосалната сума от $196 000. Трудно е да се повярва, но на практика, това, което виждате на снимките е SUV от... Ferrari.

Ferves означава Ferrari Veicoli Speciale или Ferrari Special Vehicles. Вярно, возилото няма нищо общо с компанията от Маранело. Колата от снимките е създадена от Карло Ферари - съименник на Енцо Ферари.

Общо са произведени около 600 такива автомобила. Ferves Ranger е оборудван с двигател с мощност 18 конски сили, заимстван от Fiat 500, но шасито е с независимо окачване на всички колела.

Последното пък е взето директно от Fiat 600. Всъдеходът Ferrari е и изключително доста спартански. Салонът е без тапицерия, а за ролята на таван е предвиден скромен платнен покрив. Въпреки всичко, колата е колекционерска ценност.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини