Отидете към основна версия

7 960 12

Нови подробности за Skoda Enyaq

  • skoda-
  • enyaq

Първите подробности за бъдещия електромобил Skoda са официално обявени. Както вече ви информирахме иновацията ще се казва Enyaq и ще представлява електрически кросоувър. Премиерата на модела ще се състои в края на тази година, а производството започва в началото на 2021 година.

Името на модела идва от ирландското име Enai (в превод - "източник на живот"). Що се отнася до самия електромобил, това е серийната версия на концепцията Skoda Vision iV. Електрическият автомобил Skoda ще бъде купеобразен кросоувър с дължина 4.6 м и ширина 1.9 м. Ще се изгражда на платформата MEB, създадена специално за електрически автомобили.

Именно върху нея се прави и новия Volkswagen ID.3. Характеристиките на Skoda Enyaq не бяха разкрити официално, но е известно, че Vision iV е оборудван с два електродвигателя с мощност 306 конски сили и с 83 кВтч батерия. Максималната скорост е180 км/ч, а с едно зареждане на батериите ще може да се изминава разстояние от около 500 км. Възможно е обаче Enyaq да получи само един електромотор и батерия с по-малък капацитет.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини