Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 13:51 7 949 12

Нови подробности за Skoda Enyaq

  • skoda-
  • enyaq
Нови подробности за Skoda Enyaq - 1

Първите подробности за бъдещия електромобил Skoda са официално обявени. Както вече ви информирахме иновацията ще се казва Enyaq и ще представлява електрически кросоувър. Премиерата на модела ще се състои в края на тази година, а производството започва в началото на 2021 година.

Името на модела идва от ирландското име Enai (в превод - "източник на живот"). Що се отнася до самия електромобил, това е серийната версия на концепцията Skoda Vision iV. Електрическият автомобил Skoda ще бъде купеобразен кросоувър с дължина 4.6 м и ширина 1.9 м. Ще се изгражда на платформата MEB, създадена специално за електрически автомобили.

Именно върху нея се прави и новия Volkswagen ID.3. Характеристиките на Skoda Enyaq не бяха разкрити официално, но е известно, че Vision iV е оборудван с два електродвигателя с мощност 306 конски сили и с 83 кВтч батерия. Максималната скорост е180 км/ч, а с едно зареждане на батериите ще може да се изминава разстояние от около 500 км. Възможно е обаче Enyaq да получи само един електромотор и батерия с по-малък капацитет.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    4 2 Отговор
    Ограничението от 180км/ч ми харесва...

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Пешо карбуратора

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Мен ме кефи ограничението от "500" км с едно зареждане. Значи караш с над 90 км/ч и ще зареждаш един ден дома като свършат 200-те км. "Бързите" зарядни за половин час струват в Европа двойно на бензина

    Коментиран от #3

  • 3 Христо

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пешо карбуратора":

    Амиии нещо не е както казваш -2 евро са 25kW на бързите зарядни и с тях можеш да минеш около 100 км. Бензина ти е 1,6 при разход 7 л/100 не се получава да е по евтино на бензин ,а е значително по скъпо
    Запушил ти се е карбуратора .

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Лудогорец8

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Днеска зареждах на 1.40 бензин в германия 1.60 е по аутобаните! По е като си измисляте нещо предупреждавай, че просто налучкваш и се опитваш да убедиш някой.

    Коментиран от #6

  • 5 Лудогорец8

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Skyactiv мотора със скорост от 100 км/ч ми гори 5.8 л и цената на бензина е 1.40 на А95 супер. Хахде с ятай си вече като искаш.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лудогорец8":

    Май вие сте заблудени. Статия от 17.януари във Факти:
    "След въвеждането на новия ценоразпис зареждането на Nissan Leaf с 62-киловатчасова батерия ще излиза на собственика €49. За същата сума може да се напълни 35-литровият резервоар на Golf с 1.4-литров бензинов двигател. Японският електромобил обаче може да измине само 385 км с едно зареждане, докато обсегът на "фолксвагена" е почти 600 км."

    Коментиран от #8

  • 7 Мъск

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Може би цитираш мрежата на Тесла, но ФаоВе не може да зарежда там, както и Шкода. За тях "Йонити" е приготвила теслата...ама вие какво си мислите??? Тия зарядни да не са без пари? Тоя ток от ВЕИ да не е евтин? Или си мислите, че ще излезе зареждането все едно включвате телефона си да зареждате
  • 8 Друг реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    😂😂😂 Ти факти от Факти ли взимаш? Това е цена на зарядни Йонити! Цената на другите зарядни не са такива. Йонити е за коли които зареждат бързо, един Лийф няма какво да прави там като той не зарежда с такава скорост. Та тези твоите сметки са безсмислени. Тук е дадено като пример.
  • 9 Христо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лудогорец8":

    Добре де 5,8 на 100 , и на 1,4 ама пак не излиза сметката -какво опяваш
  • 10 Пан

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лудогорец8":

    Ако мръднеш до Люксембург 'там е 1,2 даже
  • 11 Лаик

    0 2 Отговор
    Абе аз ли не мога да смятам или нещо друго има ама как 83 КWh батерия ще захранва 200, че и нагоре KW мотор 4-5 часа?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.