Отидете към основна версия

8 339 62

Alfa Romeo се отказва от Giulietta

  • alfa romeo-
  • giulietta

Производството на емблематичната Giulietta ще бъде преустановено още тази година, а моделът няма да получи наследник, твърдят италиански медии. Според сайтовете Club Alfa и Motori.Virgilio търсенето на компактния хечбек е толкова слабо, че не оправдава поддържането на поточните линии в завода в Касино.

По последни данни във фабриката се сглобяват между 40 и 70 "джулиети" на ден, но дори и този тираж надвишава значително броя на поръчките, което създава сериозен риск от натрупване на складови излишъци. Моделът не бе най-модерната кола в класа си още при дебюта през 2010 г., а в момента се движи с поне едно поколение след основните си съперници в луксозния сегмент въпреки модернизациите през 2014, 2016 и 2019 г.

Макар да съкращава служители обаче, заводът на Alfa Romeo в Касино няма да остане без работа. Там ще се сглобява бъдещият кросоувър на Maserati, позициониран под Levante и базиран на платформата на Giulia. На конвейера на Giulia пък най-вероятно ще се произвежда Tonale - новото компактно SUV на Alfa Romeo, което ще се бори за клиенти с Audi Q2.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини