Отидете към основна версия

6 789 13

Продава се автомобил с два кокпита

  • italdesign-
  • aztec

Необичаен роудстър Italdesign Aztec от 1988 г. привлича любители на автомобилната екзотика в онлайн платформата за търговия с класически автомобили Bring A Trailer. Автомобилът има две отделни кабини за шофьора и пътника.

Създател на Aztec е Джорджето Джуджаро, който го разработва специално за 20-годишнината на Italdesign. Компанията планира да произведе 50 бройки от екстравагантния роудстър, но успява да събере поръчки само за 18.

Освен със странната си каросерия Aztec се отличава и с дистанционното управление. Ако се набере специален код, автомобилът може да се повдигне на хидравлични крикове, да се отворят вратите или да се провери налягането в гумите.

Зад седалките е монтиран 5-цилиндров турбомотор от Audi с обем 2.2 литра и мощност 250 к.с. В комплект с него работи петстепенна механична трансмисия, която задвижва предните колела.

Продаваният Aztec е изминал едва 414 километра и се намира в идеално състояние. Въпреки това обаче интересът към офертата не е особено голям за толкова рядък автомобил - наддаванията са стигнали до едва $55 500 (€51 220).

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини