Отидете към основна версия

9 242 15

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gle 63 s coupe

Малко преди началото на автомобилното изложение в Женева, Mercedes показа наточената версия на новото GLE. Става дума за модификацията GLE 63 S Coupe, техническата част на който повтаря тази на Mercedes-AMG GLE 63.

Под капака е разположен битурбо осмака M177 V8 4.0, който е подсилен и от електромотора EQ Boost, добавящ още 22 конски сили. Така мощността на новото GLE 63 S Coupe е увеличена от 557 при досегашното, на 571 конски сили.

Максималният въртящ момент е 750 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди - постижение, което е по-добро с 0.2 от секундата спрямо досегашната версия. Така, ускорението е идентично с това на преките конкуренти Audi RS Q8 и BMW X6 M Competition.

Скоростната кутия на новото GLE 63 S Coupe е деветстепенна автоматична AMG Speedshift с хидротрансформатор и пълноприводна система 4Matic+. Последната предава момента на задната ос, а чрез муфа при нужда се включва и предната.

Електронен блокаж на задния диференциал, усилени спирачни супорти с 400-милиметрови дискове и шестбутални механизми отпред, както и спортно пневматично окачване AMG Ride Control+ допълват картинката и влизат в стандартното оборудване.

Като допълнителни опции са налични карбон-керамична спирачна система и активна стабилизация против крен в завоите Active Ride Control. Външно отличията не са много, но колата е по-агресивна.

Нови брони, аеродинамичен обвес и трапецовидни ауспухни накрайници, както и ефектни 22-цолови джанти са в основата на по-спортната и по-агресивна визия на GLE 63 S Coupe. AMG-воланът е "черешката на тортата".

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.

Свързани новини