Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 11:24 9 173 15

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gle 63 s coupe
Mercedes представи най-бързото GLE Coupe - 1

Малко преди началото на автомобилното изложение в Женева, Mercedes показа наточената версия на новото GLE. Става дума за модификацията GLE 63 S Coupe, техническата част на който повтаря тази на Mercedes-AMG GLE 63.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Под капака е разположен битурбо осмака M177 V8 4.0, който е подсилен и от електромотора EQ Boost, добавящ още 22 конски сили. Така мощността на новото GLE 63 S Coupe е увеличена от 557 при досегашното, на 571 конски сили.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Максималният въртящ момент е 750 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди - постижение, което е по-добро с 0.2 от секундата спрямо досегашната версия. Така, ускорението е идентично с това на преките конкуренти Audi RS Q8 и BMW X6 M Competition.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Скоростната кутия на новото GLE 63 S Coupe е деветстепенна автоматична AMG Speedshift с хидротрансформатор и пълноприводна система 4Matic+. Последната предава момента на задната ос, а чрез муфа при нужда се включва и предната.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Електронен блокаж на задния диференциал, усилени спирачни супорти с 400-милиметрови дискове и шестбутални механизми отпред, както и спортно пневматично окачване AMG Ride Control+ допълват картинката и влизат в стандартното оборудване.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Като допълнителни опции са налични карбон-керамична спирачна система и активна стабилизация против крен в завоите Active Ride Control. Външно отличията не са много, но колата е по-агресивна.

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe

Нови брони, аеродинамичен обвес и трапецовидни ауспухни накрайници, както и ефектни 22-цолови джанти са в основата на по-спортната и по-агресивна визия на GLE 63 S Coupe. AMG-воланът е "черешката на тортата".

Mercedes представи най-бързото GLE Coupe


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SirLoot

    8 13 Отговор
    If you enjoy driving a fast, smooth, money pit - this is the car for you.

    But if you're like me and try to keep your cars forever - 10 years, 20 years or even longer - stick to your Toyotas.

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Колю

    3 6 Отговор
    БРАВО...Таблото вече не прилича на Дачия
  • 3 мани мани

    2 12 Отговор
    бълхаринът га гласува за славунякът и ще му дойдат кинти в лъвъ, за да мой си гу купи ей т'ва немско извращение :) нъл тъй ва продажници? знам я, знам :)

    Коментиран от #9

  • 4 автопром

    9 9 Отговор
    Мерцедес ............................................................ и всички други.

    Коментиран от #8

  • 5 мани мани

    2 3 Отговор
    бълхаринът га гласува за славунякът, оня гей ще купи на венетка харизманова оглу иднуо ей таквоз "бижу" в цвят бял, закоту пу старъ бг народна опа 4елгъ песнь иднуе меркедес мъ гони в животъ, па бягам ли бягам ка' мутрити гат славун лъжеций първи!!!!!!!!!!
  • 6 мани мани

    3 3 Отговор
    венетка харизанова с'а мноу дейна по партийката на славуций, закоту онзи тъпир й е обещал ей таквози бижу :) да ва светна с инфо от разузнаването :) после шми тенкюти :P
  • 7 мани мани

    3 5 Отговор
    хайди са въ оставям на мира дъ съ любуфати и да ми4тайти за таквози :) не е зле като дизайн, краден от южна корея от бмв и после магарцедесот крадна от бмв и те тъй... ма вий сте си в секта и трудно да ва оборвам :)
  • 8 Asjkjasd

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "автопром":

    Не искам да те обиждам, но това, което си изцепил е възможно най - селското изказване, което можеш да направиш. Такива фразички са запазена марка на селяци, които гледат колите само на картинки...
    Мерцедес бяха марка, която привличаше хора на и над средна възраст в началото, като го правеха с качество и стил. От 2006 - 2008 година започнаха да правят такива боклуци, еднодневки, че за малко да затрият марката (погледни финансовите отчети и изобщо отзивите, ако не вярваш). След 2014 - 2015 вдигнаха качеството и в момента автомобилите им са доста по - добре, но все още се случва, ако нямаш късмет да си буквално през месец в сервиза за всякакви дребни глупости от това да не ти се отварят електрическите прозорци на задните врати (зацепват неясно защо на средата и ни нагоре ни надолу...), до големи проблеми да ти се налага да обучаваш скоростната кутия, защото в града те държи на 2-ра предавка и не иска да превключи горна... И това за автомобил, който струва 180 000 лв.
    Личен опит...
  • 9 Селянин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мани мани":

    Тролски, яко са ви активизирали, да не сте се сепнали нещо, а...?
  • 10 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    ТОВА Е ФАНТАЗИЯ БРАВО
  • 11 Plameni

    5 1 Отговор
    До редактора на "Факти" Mercedes -AMG GLE 63s Coupe е 603 кс.и 850 Нм ,а не 571 кс.и 750 Нм.Максималната скорост е ограничена на 280 км/ч .
  • 12 Karcho

    3 1 Отговор
    Виште гроздето е кисело за тези които немогат даго достигнат лично замен марката е добра карам Е350 от 2010 г и съм доволен. Незнам коя е първа и всички останали ама замен колата е корава вози комфортно.
  • 13 Къш бе

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "SirLoot":

    тиквоч! Или научи български и пиши на български, или се разкарай. Простакелник!
  • 14 ссс000000000

    1 1 Отговор
    Странно уж най мощен от досегашните А gle s 63 е 585кс , в същото време най новия от 2020 е 571кс малко странно вместо да слошат от s класат 612 кс Мерцедес връща на зад
  • 15 Scotty Kilmer

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "SirLoot":

    Damn right, son. This is a serious money pit, but a real nice one.