Отидете към основна версия

3 427 10

Лъч на надежда: Автомобилното производство в Китай се възражда

  • китай-
  • автомобилно производство-
  • polestar-
  • 2

В настоящия труден момент, когато автомобилните фабрики са спрени по целия свят, тази новина изглежда като лъч на надежда. В Китай започнаха да правят втория модел на новата марка Polestar.

Като цяло Polestar преди това беше подразделение на Volvo, което се занимаваше с производството на "наточени" версии на шведските модели. Но в последствие, както е модерно сега, беше създадена отделна марка.

Автомобилите Polestar ще се произвеждат в Китай. Производство в Европа все още не е планирано. Polestar 2 е изцяло електрически автомобил. Машината има батерия от 78 кВтч (за европейския пазар, за Китай ще има батерия 72 кВтч).

Този акумулаторен блок е достатъчен за за 470 км автономен пробег. Мощността на два двигателя е 408 к.с., ускорението от 0-100 км/ч става за 4.7 с. Polestar ще се продава не само в Китай, но и в Европа.

Цената за най-богато оборудваните версии от първата партида ще бъде 59 хиляди евро. В бъдеще ще има по-обикновени автомобили с цена 39 хиляди евро. Polestar 2 е вторият модел на новата марка. Но първият (Polestar 1) бе произведен в много малък тираж.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини