Last news in Fakti

26 Март, 2020 09:38 3 420 10

Лъч на надежда: Автомобилното производство в Китай се възражда

  • китай-
  • автомобилно производство-
  • polestar-
  • 2
Лъч на надежда: Автомобилното производство в Китай се възражда - 1

В настоящия труден момент, когато автомобилните фабрики са спрени по целия свят, тази новина изглежда като лъч на надежда. В Китай започнаха да правят втория модел на новата марка Polestar.

Като цяло Polestar преди това беше подразделение на Volvo, което се занимаваше с производството на "наточени" версии на шведските модели. Но в последствие, както е модерно сега, беше създадена отделна марка.

Лъч на надежда: Автомобилното производство в Китай се възражда

Автомобилите Polestar ще се произвеждат в Китай. Производство в Европа все още не е планирано. Polestar 2 е изцяло електрически автомобил. Машината има батерия от 78 кВтч (за европейския пазар, за Китай ще има батерия 72 кВтч).

Този акумулаторен блок е достатъчен за за 470 км автономен пробег. Мощността на два двигателя е 408 к.с., ускорението от 0-100 км/ч става за 4.7 с. Polestar ще се продава не само в Китай, но и в Европа.

Цената за най-богато оборудваните версии от първата партида ще бъде 59 хиляди евро. В бъдеще ще има по-обикновени автомобили с цена 39 хиляди евро. Polestar 2 е вторият модел на новата марка. Но първият (Polestar 1) бе произведен в много малък тираж.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ку РтатЕ баница

    5 2 Отговор
    Евала. Е вага какво показаха тая година. Оше даунсайзинг и приказкинза 2025 колко и какви колинпшанува да се произвеждат и продават
  • 2 За прост драскач обаче

    9 0 Отговор
    Надежда няма !!!
  • 3 11111111111111111

    1 7 Отговор
    Предричам, че и втория модел да илезе в малък тираж. 60 000 евра за китайска бричка идва ту мъч. За тия пари има Модел 3 с по-голямо ускорение, по-голям рейндж, и от престижна марка, Вагените ще вадят за 30000 евра ел кола. Така, че не вярвам да се намерят чак толкова много балъци да се набутат с тая китайка

    Коментиран от #4

  • 4 Боби

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "11111111111111111":

    Бъркаш. Това е Волво, качество и материали на ниво! Ще бъде голям конкурент на Модел 3, но Тесла все пак има инфраструктурата. Това Волво е вече тествано и тестващите харесват колата. Има и някой предимства пред Модел 3, някой неща.

    Коментиран от #8

  • 5 Borislav Popov

    0 6 Отговор
    Ти да видиш, китайците и те започнаха да обръщат все по голямо внимание на електромобилите, тоест по мнението на тукашните електрофоби, китайците и те се оджендряват. Когато, един прекрасен ден, китайците напълно минат на електрички, какво ще ги правим тези 1 милиард оджендърени китайци, хич не ми стига акъла !? Една е надеждата, на заклетите електрофоби и антикелепетрици от Факти Бг, само те са способни да вкарат китайските джендри в правия път и да ги накарат, да преседнат отново в автомобили с ДВГ. Тоест, само хората от групичката на анти-манти, са способни да спасят света от световния капитализъм-джендаризъм.
  • 6 ПръдлЮ

    4 1 Отговор
    Харесва ми, успех. Прилича на другата Волварска марка - Lync&Co. Предназначени са за Азия, Южна Америка и Австралия.
  • 7 така така

    1 3 Отговор
    то голяма работа... почнали пак да произвеждат пластмаса.
  • 8 Пия HitDobavki и съм здрав

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    Volvo ама друг път! Видяхме китайчетата как съсипаха марката само за няколко години! Сега ще довършат и Мерцедес бъди сигурен!

    Коментиран от #9

  • 9 Оле

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пия HitDobavki и съм здрав":

    Кое съсипаха? Волво ХС60 тръшна пазарЯ от продажби.
  • 10 незнайко

    1 0 Отговор
    Само така, само ВОЛВО !!! Нека да избият рибата, но цената е доста висока !!!