Отидете към основна версия

48 527 107

Откриха неразличим от нов "Москвич" на 32 години

  • москвич-
  • 2141-
  • азлк

В Харковска област е открит перфектно запазен Москвич-2141 от 1988 година. Москвичът е с пробег от по-малко от 25 хиляди километра, редовно се поддържа и се съхранява в сух гараж, поради което състоянието му е неразличимо от ново.

Първият собственик на бежовия хечбек е успял да запази това ранно издание на Москвич-2141 почти в първоначалния му вид. На колата все още са монтирани съветските гуми МИ-180, има сервизна книжка с всички необходими печати от октомври 1988 година, както и регистрация.

Както всички такива коли от първата серия и този автомобил е оборудван с 1.6-литров двигател от ВАЗ с мощност 80 конски сили и с петстепенна механична скоростна кутия. Други отличителни характеристики на автомобилите от първата серия са странната пластмаса на предния панел и кори на вратите, тапицирани с изкуствена кожа.

По ламарините няма никакви следи от ръжда, а тапицерията на волана и интериорните елементи изглеждат непокътнати. Единствената намеса в дизайна е инсталирането на оборудване за газова уредба.

Въпреки че от 1986 до 2001 година от въпросните Москвич-2141 са произведени и продадени над 716 хиляди автомобила, днес, поради лошото качество на компонентите, както и заради лоша антикорозионна защита, повечето такива коли са извън строя. Не и тази обаче.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 90 гласа.

Свързани новини