Отидете към основна версия

5 238 18

Руски полицай догони колата на пиян шофьор (ВИДЕО)

  • полиция-
  • нарушител-
  • спринт-
  • русия

Камера в патрулка засне как полицай от руската Иркутска област догонва автомобил, скача в движение на задната седалка и принуждава пияния шофьор да спре. По време на преследването в колата имало още трима пътници, един от които се оказал нейният собственик.

Старши лейтенант Евгений Аксенов и колегата му Александър Зубаков получили сигнал за Toyota, която се криволичи с висока скорост по заснежените пътища, нарушава правилата и застрашава здравето и живота на останалите участници в движението. Патрулът скоро забелязал автомобила, включил буркана и се опитал да го спре, но шофьорът ускорил.

На тесен черен път в село Трактовъй нарушителят трябвало да намали скоростта и Аксенов решил да се възползва от спринтьорските си заложби. Полицаят успял да настигне колата и да обезвреди водача.

Проверката с дрегер показала, че шофьорът кара с 1.87 промила алкохол в кръвта. Той вече бил осъден на 2 години условно за управление на автомобил в нетрезво състояние.

Самият старши лейтенант Евгений Аксенов обяснява отличната си физическа подготовка с активните си занимания със спорт. Полицаят разказва, че използва всеки свободен момент, за да играе футбол.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.

Свързани новини