Отидете към основна версия

8 419 32

Невиждан ръст на продажбите на електромобили в Европа

  • електромобили-
  • продажби-
  • европа-
  • февруари 2020

Общо 69 хиляди електромобила и хибрида са продадени в Европа през февруари. Това е безпрецедентен ръст от + 111%, в сравнение с същия период от 2019 година.

Що се касае до конкретните модели, то Renault Zoe стана най-продаваният електромобил в Европа през февруари. Същият модел води и от началото на 2020 година със значителен марж от конкурентите.

В първите три най-популярни електромобила на Стария континент за двата месеца на 2020-а са включени електрическата версия на Volkswagen Golf и новото Peugeot 208 EV.

Любопитното е, че Tesla Model 3 заема едва шесто място в класацията за Европа. Освен това обърнете внимание на добрите резултати на скъпия Audi e-tron.

В класацията на най-популярните обаче няма да видите Porsche Taycan (досега са продадени само 400 автомобила), Mercedes-Benz EQC (471) и Jaguar I-Pace (600 коли).

Но ако Porsche и Mercedes са на етап стартиране на производство и продажба на електромобили на пазара и вероятно скоро ще успеят да подобрят резултатите си, то за Jaguar ситуацията не е най-добрата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини