Отидете към основна версия

7 111 46

Tesla продава, но не печели. VW е по петите ѝ

  • електромобили-
  • продажби-
  • tesla-
  • volkswagen

Вчера ви показахме статистика, касаеща най-продаваните електромобили в Европа, а сега, в продължение на темата ще разгледаме колко и кои са продадените електромобили в световен мащаб през февруари 2020 година.

Очаквано първото място е за Tesla, но става дума само за най-евтиният Model 3. Втората позиция, с голямо изоставане, е за европейския лидер Renault Zoe, а третата е за представителят на Nissan, носещ обозначението Leaf.

Заслужава да се отбележат и добрите продажби на електрическата версия на Golf (и това, предвид факта, че съвсем новият Volkswagen ID.3 трябва да бъде наличен много скоро).

Но да се върнем на Tesla. Компанията продава най-много електрически автомобили в света, като за февруари тази година е успяла да реализира 16 276 коли. Интересното обаче е, че от тази бройка 13 600 са продадените електромобили Tesla Model 3.

А търсенето на скъпите Model S и Model X продължава да спада със много видими темпове. Добре известен факт е, че именно тези два модела са най-печелившите за марката, защото бюджетният Model 3 се продава през много малък марж.

BMW е на второ място, а Volkswagen - на трето. Освен това, ако добавите резултатите от продажбите на всички марки на Volkswagen AG, се оказва, че германският концерн вече контролира 14% от пазара на електрически превозни средства и акумулаторни хибриди. И това преди появата на една дузина нови планирани електромобили да е станала факт.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.

Свързани новини