Отидете към основна версия

6 599 14

Audi промени решението си за превръщането на A8 в електромобил

  • audi-
  • a8-
  • електромобил

В същото време флагманът ще получи подобрена хибридна версия. За разлика от BMW Серия 7, която ще се превърне в пълноправен електромобил в следващото си поколение, Audi A8 няма да получи модификации без двигател с вътрешно горене и съответно няма да може да се конкурира с Mercedes-Benz EQS.

Това съобщи Automotive News Europe, цитирайки ръководителя на отдела за развитие на Audi Ханс-Йоахим Ротенпилер. Първоначално „Четирите пръстена” искаха да превърнат своя флагман в електромобил, но се отказаха от тази идея, тъй като продажбите на седаните не към днешна дата не вървят толкова добре.

Следователно, Audi ще се съсредоточи върху изцяло електрически кросоувъри и всъдеходи, като e-tron и e-tron Sportback, а в случая с A8, той ще се ограничи до усъвършенстване с хибриден силов тракт.

Още през миналата година флагманът на Audi се сдоби с хибридна версия. Това е A8 60 TFSIe. Моделът е оборудван с трилитров бензин V6 двигател и електромотор, които заедно произвеждат 450 к.с. и 700 Nm. Батериите са с капацитет от 14,1 киловатчаса и са достатъчни за изминаване на разстояние от само 40 км с изключен двигател (по WLTP цикъла).

Според г-н Ротенпилер следващият хибриден плъгин ще изминава повече от 50 километра в този режим, като според него, на теория това ще бъде достатъчно за много европейски граждани да използват режима „от офиса до вкъщи“ с ежедневно зареждане на бързозарядните станции.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини