3 Април, 2020 11:40 6 560 14

Audi промени решението си за превръщането на A8 в електромобил

  • audi-
  • a8-
  • електромобил
Audi промени решението си за превръщането на A8 в електромобил - 1

В същото време флагманът ще получи подобрена хибридна версия. За разлика от BMW Серия 7, която ще се превърне в пълноправен електромобил в следващото си поколение, Audi A8 няма да получи модификации без двигател с вътрешно горене и съответно няма да може да се конкурира с Mercedes-Benz EQS.

Това съобщи Automotive News Europe, цитирайки ръководителя на отдела за развитие на Audi Ханс-Йоахим Ротенпилер. Първоначално „Четирите пръстена” искаха да превърнат своя флагман в електромобил, но се отказаха от тази идея, тъй като продажбите на седаните не към днешна дата не вървят толкова добре.

Следователно, Audi ще се съсредоточи върху изцяло електрически кросоувъри и всъдеходи, като e-tron и e-tron Sportback, а в случая с A8, той ще се ограничи до усъвършенстване с хибриден силов тракт.

Още през миналата година флагманът на Audi се сдоби с хибридна версия. Това е A8 60 TFSIe. Моделът е оборудван с трилитров бензин V6 двигател и електромотор, които заедно произвеждат 450 к.с. и 700 Nm. Батериите са с капацитет от 14,1 киловатчаса и са достатъчни за изминаване на разстояние от само 40 км с изключен двигател (по WLTP цикъла).

Според г-н Ротенпилер следващият хибриден плъгин ще изминава повече от 50 километра в този режим, като според него, на теория това ще бъде достатъчно за много европейски граждани да използват режима „от офиса до вкъщи“ с ежедневно зареждане на бързозарядните станции.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driver

    15 1 Отговор
    Добра новина !
  • 2 Иво

    24 4 Отговор
    Един познат има VW TOUAREG HYBRID от 2010-та.Разказвал ми е,че много пъти е изпробвал всички режими на системата и когато се движи изцяло от бензиновия двигател разликата в разхода е под 0.5л на 100км в сравнение със смесения режим.Батерията е на мястото на резервната гума и е тип NiMH чиито живот вероятно ще приключи не след дълго а цената и сигурно ще е около 20% от стойността на колата която е практически непродаваема.Равносметката е че дизеловия модел е много по изгоден а ликвидността му на вторичния пазар много по висока.Хибридните модели може би са по екологични но при тях икономии от какъвто и да е характер са непостижими.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Факт!

    6 6 Отговор
    Това скоро ще бъде непродаваем автомобиль

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 AUDI

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Един приятел има телевизов Грундиг 68-а .... дай малко да си говорим за актуалните неща. Нормално е хибрид на 10години и то един от първите за марката да не е това, което искаш сега :) Сравни един Аурис хибрид 2005-а примерно с Корола (защото няма Аурис вече) 2019-а :) разликата е от тук до Виена

    Коментиран от #6

  • 6 Иво

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    концепцията на първата Тойота Приус от 1996-та и на актуалните хибриди е една и съща.Дори екологичния смисъл от тях е под въпрос защото производството и рециклирането на батериите са процеси при които се отделят вещества по отровни и от тези отделени при изгарянето на хиляди литри течни горива.
  • 7 1234578

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Поинтересувай се за Тойота Вирус. Икономията е факт.
  • 8 Жоро

    1 7 Отговор
    До AUDI !!- Не променяйте нищо AUDI Е перфектен така!!! Аз имам AUDI A ... много съм доволен Перфектен автомобил....

    Коментиран от #13

  • 9 Променили са решението си

    2 3 Отговор
    ЗАЩОТО НЕ МОГАТ!
  • 10 Гост

    5 1 Отговор
    Лексус успешно правят хибридни лимузини повече от 10 години, германските кошници са доста назад....

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Готин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    ....па язе ков автомобил имам!?
  • 14 Майстор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Първите хибриди на Тойота датират от 2000година,доколкото си спомням