Отидете към основна версия

6 512 11

Продава се пикап на дърва

  • dodge-
  • dakota-
  • пикап-
  • дърва

На платформата Craigslist за търговия на употребявани превозни средства се натъкнахме на продажбата на уникален пикап Dodge Dakota. Уникалността на автомобила е в източника на неговата енергия. Колата е произведена през 1995 година, но сега вече може да работи не само на бензин, но и на дърва. За целта е монтирано специално устройство, което се намира в задната част на пикапа.

Принципът му на работа се основава на процеса на газификация на дървесината. Трябва да се има предвид обаче, че превръщането на дървесината в гориво става при много високи температури и технологията не е толкова проста и евтина.

Изненадата идва от ниската цена на пикапа, който се задвижва от горенето на дърва - само 4 500 щатски долара. Обикновено от такива "чудеса на техниката", собствениците се опитват да изкарат доста повече. Недостатъкът на този метод е пространството, заемано от инсталацията. Заради нея, в задната част на пикапа почти няма свободно място.

Иначе пикапът е в добро техническо състояние. Боята и каросерията като цяло също са добре запазени. На километража се вижда пробег от 158 000 километра. Като класически двигател се използва V8 бензинов мотор с карбуратор, който работи в тандем с автоматична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини