Отидете към основна версия

6 791 9

Кое е новото лице на кросоувърите Ford?

  • ford territory-
  • kuga

Новото поколение на австралийския кросоувър Ford Territory, чийто дебют се очаква през следващата година, беше засечен от папараци, при това без камуфлаж. Преди време се говореше, че именно този автомобил ще e своеобразен предвестник на новия стил при кросоувърите на марката Ford.

Очакванията бяха с този дизайн да се сдобият както европейските, така и американските разработки на компанията. По-рано стана ясно и че Ford иска да замени модела Escape, продаван на територията на Северна Америка и европейския Kuga с един общ кросоувър.

Сега обаче се разбра, че новия глобален модел едва ли ще има нещо общо с Ford Territory. Това е локален модел, предназначен единствено за австралийския пазар, който се базира на платформата на модела Ford Falcon.

Серийната версия на наследника на Kuga ще влезе в продажба през втората половина на 2012 година. На американския пазар тя ще се появи през 2013 година. Производството на модела ще е в завода на компанията в Луивил, щата Кентъки, модернизацията на който ще струва на Ford $600 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини