Отидете към основна версия

4 683 22

Баварски мотори в новия Auris

  • toyota-
  • auris-
  • bmw-
  • париж 2012

Папараци разкриха външността на следващото поколение Auris още преди седмици. Освен че пусна официални снимки на хечбека обаче, Toyota разпространи и интересна техническа информация за автомобила.

Втората генерация на модела е по-дълга с 30 и по-ниска 55 мм от предшественика си. Благодарение на увеличените габарити багажникът е пораснал с 6 литра и вече побира 360 л.

Широката употреба на високоякостна стомана е позволила на конструкторите да намалят теглото на колата с 40 кг и едновременно с това да усилят устойчивостта на усукване с 10%. Изменения търпят и настройките на окачването.

Базовият двигател за новия Auris ще бъде бензинов, с работен обем 1.3 литра. Ще се монтират също така 1.6-литров мотор и 1.4-литров дизел.

Силовата установка на хибридната версия ще съчетава 1.8-литров бензинов агрегат и електромотор. От Toyota все още не разкриват повече подробности за мощност или разход. 

За сметка на това вече е известно, че година след старта на продажбите Auris ще започне да се оборудва с дизелови двигатели на BMW. Второто поколение на модела ще дебютира пред публика в Париж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини