Отидете към основна версия

3 602 5

Въпреки пандемията Toyota представя три нови модела наведнъж

  • toyota-
  • lexus-
  • електромобили-
  • китай

Въпреки кризата и спадащите продажби, Toyota ще представи три нови електромобила, като това ще се случи само след дни в Китай. Така японците стартират дългия си път на електрифициращи превозни средства, продавани в Поднебесната държава.

За начало в Китай ще се предлагат електрифицираните C-HR EV, IZOA EV и Lexus UX 300e. Последният модел, който беше представен за първи път през ноември миналата година, може да достигне до и до България.

Този Lexus има електрически мотор с мощност 204 конски сили, монтиран на предната ос. 54.3 киловатчасова батерия пък осигурява на кросоувъра автономен пробег от 400 километра.

Водачът може да следи нивото на батерията и да контролира някои функции на устройството, като използва приложение за смартфон, наречено LexusLink. Нещо повече, UX 300e е първият в цяла гама от електрически автомобили с марка Lexus.

През следващите пет години той ще бъде пуснат в серия от 3 до 5 електрически различни модела в различни сегменти. Така до 2025 г. Lexus ще стане пълноправен производител на електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини