Last news in Fakti

21 Април, 2020 10:39 3 599 5

Въпреки пандемията Toyota представя три нови модела наведнъж

  • toyota-
  • lexus-
  • електромобили-
  • китай
Въпреки пандемията Toyota представя три нови модела наведнъж - 1

Въпреки кризата и спадащите продажби, Toyota ще представи три нови електромобила, като това ще се случи само след дни в Китай. Така японците стартират дългия си път на електрифициращи превозни средства, продавани в Поднебесната държава.

За начало в Китай ще се предлагат електрифицираните C-HR EV, IZOA EV и Lexus UX 300e. Последният модел, който беше представен за първи път през ноември миналата година, може да достигне до и до България.

Този Lexus има електрически мотор с мощност 204 конски сили, монтиран на предната ос. 54.3 киловатчасова батерия пък осигурява на кросоувъра автономен пробег от 400 километра.

Водачът може да следи нивото на батерията и да контролира някои функции на устройството, като използва приложение за смартфон, наречено LexusLink. Нещо повече, UX 300e е първият в цяла гама от електрически автомобили с марка Lexus.

През следващите пет години той ще бъде пуснат в серия от 3 до 5 електрически различни модела в различни сегменти. Така до 2025 г. Lexus ще стане пълноправен производител на електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПШНЛХПДРС

    8 0 Отговор
    как до сега сме се мъчили като не сме могли да следим нивото на батерията на колата на телефона. вместо по-малко да разсейват водачите те приложения им измислят!?
  • 2 Гост

    1 4 Отговор
    Тази новина е фейк. Само Тесла може да си позволи такова нещо във време на криза.
  • 3 Королла

    7 2 Отговор
    Тойота е номер едно
  • 4 сектант

    1 0 Отговор
    На тойота колите са много надеждни и евтини за поддръжка автомобили които са много добри и комфортни ама така и не разбраха как да ги направят стабилни на завоите.

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Моята кола е американска. Взима идеално завоите.