Отидете към основна версия

11 089 17

Полицаи конфискуваха автомобил само час след покупката му

  • полиция-
  • автомобил-
  • застраховка-
  • конфискуване

Миналата седмица във Великобритания собственикът на Mercedes A45 AMG е спрян заради превишена скорост. Местната полиция заявява, че шофьорът на този Mercedes е карал така, сякаш автомобилът е откраднат. Шофьорът е спрян в петък вечерта от патрул, но по-любопитното е, че той е закупил колата само час по-рано, но за съжаление, все още не е застраховал превозното средство.

От полицията казват: "Шофьорът е купил автомобила само преди час. Но, за съжаление, той все още не е застрахован". В резултат на това органите на реда конфискуват Mercedes-а. Съгласно раздел 165А от Закона за движение по пътищата от 1988 г. полицията на Обединеното кралство е оправомощена да изземва автомобили от шофьори, които нямат права или застраховка.

Такива машини обикновено се бракуват или продават (ако водачът не предостави необходимите документи в предписания срок). Въпросният автомобил A45 AMG разполага с двулитров турбокомпресорен четирицилиндров двигател с мощност 376 к.с., със седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя, със задвижване на четирите колела и със спортен бодикит.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 28 гласа.

Свързани новини