Отидете към основна версия

4 395 25

В Русия ще се появят "капсули" вместо автомобили

  • русия-
  • автомобили-
  • бъдеще-
  • капсули

В Русия може да се появи принципно нов вид транспорт. Тази прогноза направи Анатолий Чубайс, председател на Управителния съвет на дружеството РУСАНО, който разказа как вижда нещата в бъдеще. „Какво е кола за нас? Това е някаква капсула, в която седяхме и ни премества някъде. И ако тя също е самоуправляваща, това е много добре. С тези капсули съмсем скоро ще можем да стигаме до летището или до ЖП гарата, като там ще се прехвърлим в друга капсула, която ще ни отведе по-нататък “, каза Чубайс, по време на форума Startup Village.

"А какво ще стане, ако отделим тази капсула от режима на движение? Какво става, ако я поставим на платформа със самостоятелно шофиране, която ще ни отведе там, където трябва, а на някое място, при необходимост, може да я вземе хеликопкоптер, който ще я транспортира през въздуха до мястото, където е необходимо? Тогава задачата на трансферни услуги, като таксита и автобуси посто изчезва. Няма да има нужда и от конвенционалните автомобили, та били те и електрически."

Според Анатолий Чубайс тази революционна промяна ще промени цялата система за придвижване на хората. "Преди три или четири години за първи път чух тези идеи, те ми се струваха пълна загуба на време, но сега виждам сериозни хора, които инвестират сериозни пари в подобни неща. Повярвайте ми, че в рамките не на 40 години и не на 20, а от три до пет години, ще видим нещо работещо в Русия", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини