Отидете към основна версия

19 134 78

AMG преминава към хибриди

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • хибрид

Тунинг подразделението на Mercedes-Benz, което се занимава с производство на най-наточените модификации на немската марка, възнамерява да насочи усилията си към хибриддите. Според ръководството на Mercedes-Benz въпреки спортната насоченост на автомобилите AMG и пред тях стои задачата да намлят разхода на гориво и вредните емисии.

Поради тези причини от AMG ще започнат да използват в новите си хибридни разработки системи като start/stop и такава за рекупериране на спирачната енергия. По-сложни варианти обаче, като тези на Porsche, на този етап не стоят на дневен ред.

Предвид радикалните промени в автомобилостроенето този ход беше неизбежен. Ще припомни, че още през 2008 година тогавашният шеф на AMG заяви, че подразделението не може непрекъснато да увеличава мощността на двигателите си и ще дойде времето, когато ще съсредоточи усилията си в по-икономични и екологично чисти технологии.

От AMG заявиха за пореден път, че повишаването на мощността не е проблем за тях, но приоритет завбъдеще ще е олекотяването на автомобилите и увеличаване на ефективността на всички възли и агрегати. А добавянето на нови конски сили ще остане на заден план.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини