Отидете към основна версия

5 020 24

Bentley продава по 13,7 Bentayga на ден

  • bentley-
  • bentayga-
  • suv-
  • w12

В момента по пътищата на Земята има над 20 000 екземпляра от модела

Ако все още се съмнявате, че свръхлуксозните SUV-та не се продават, е време да се изправите пред фактите. Пример за това е впечатляващият всъдеход на VAG - Bentley Bentayga. Сега по пътищата на Земята има над 20 000 екземпляра от модела. Bentayga постигна голям успех в продажбите през последните четири години, като Bentley продава по 13,7 бройки от всъдехода всеки ден. Това предаде Motor1.

Мащабът на продажбите на Bentayga е изненадващ, особено имайки предвид цената на всъдехода - вариантът с 6-литровия W12 бензинов двигател започва от 208 00 евро. Това позволи на марката да се разрасне, създавайки нов пазар за свръхлуксозни SUV-та, на който в последствие навлязоха Rolls-Royce и Aston Martin.

Версията на Bentayga с 6-литров битурбо W12 двигател предоставя 600 конски сили и 900 Нм максимален въртящ момент. Мощността се предава на четирите колела чрез 8-степенна автоматична трансмисия. От 0-100 км/ч високопроизводителната версия на всъдехода ускорява за 4 секунди, като максималната ѝ скорост е 301 км/ч, което е впечатляващо за теглото на кросоувъра - 2,387 кг.

Bentayga яхна SUV-вълната и се наслаждава на невиждан интерес, като същевременно предоставя класичките функции и лукс на Bentley. Приспособимостта на марката да предложи всъдеход в продуктовото си портфолио преди конкуренцията доведе до страхотен успех по отношение на продажбите. Bentayga може да не е най-красивото или най-бързото Bentley, но със сигурност има огромен принос за финансовата стабилност на автоконцерна, което позволява и допринася за разработването на по-екзотични модели. 

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини