Отидете към основна версия

5 177 13

Собствениците на Mustang съдят Ford заради механичната скоростна кутия

  • ford-
  • mustang-
  • механична трансмисия-
  • проблем-
  • съдебен иск

Става дума за Mustang, произведен през периода 2011 - 2020 година

Към Ford бе заведено съдебно дело от собственици на модела Mustang, които са недоволни от шестстепенната скоростна кутия на колата. Преди няколко месеца Ford вече се сблъска с многомилионни загуби заради автоматичната трансмисия PowerShift на моделите Focus и Fiesta. Компанията ще трябва да изкупува повредени автомобили от собствениците, като им плаща по 22 000 долара за брой.

Сега компанията има проблеми с друга скоростна кутия. Според изданието Car Complations, собствениците на Ford Mustang съдят компанията заради механична трансмисия. В новия съдебен процес от собствениците на Mustang-и 2011-2020 година се описва серия от неизправности на шестстепенна ръчна скоростна кутия.

По-конкретно става дума за модификациите MT82 и MT82-D4. Собствениците на тези автомобили твърдят, че трансмисията се тресе, а предавките не се превключват добре. Според колективният иск, скоростите се включват твърде рязко, а механизмът е подложен на преждевременно износване и в крайна сметка се разваля много бързо.

Ищците отбелязват, че проблемите продължават дори след смяна на вилката, валовете или синхронизаторите, което показва явен структурен недостатък на скоростната кутия. Ford призна проблема с "механиката" на Mustang, но заявява, че всички дефекти се дължат на нормалното експлоатационно износване.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Свързани новини