Отидете към основна версия

15 916 47

Вижте новите Dacia Logan и Sandero

  • dacia-
  • logan-
  • sandero

Румънската марка Dacia подготвя премиерата на новите генерации на моделите Logan и Sandero. Този двоен дебют се очаква в края на месеца, по време на автомобилното изложение в Париж. Въпросните два модела са много важни за компанията, защото, както е известно, това са най-евтините коли на марката и респективно основни бестселъри. Logan и Sandero се правят на една и съща база, но външният им вид досега се различаваше значително

Както е видно от снимките, екстериорните промени на предстоящия Logan включват нови предна броня, радиаторна решетка и значително променени фарове. В задната част впечатление правят различните стоп светлини и новият капак на багажника. Освен това е променен и профилът на автомобила. В салона също има значителни изменения, като най-съществените се откриват във волана, приборите и променената централна конзола.

Седалките също впечатляват с нови форми, а завършен облик на салона дава и иновационната за марката аудио-навигационна система, която разполага с голям сензорен екран. За сметка на последния, управлението на климатичната инсталация е свалено по-ниско. С други думи новият Logan ще е по-модерен, по-функционален и (според представители на марката) качеството на материалите и това на самата сглобка ще е повишено.

Както вече споменахме, Sandero и Logan се правят на една и съща база, като на практика представляват един и същ автомобил във версии хечбек и седан. Именно поради тази причина обликът на предниците на тези два модела сега е фирмено уеднаквен. Новото Sandero прилича на Logan. В салона нещата са идентични. Вътрешното пространство на Sandero на практика е почти същото като това на Logan. И тук впечатление прави подобреното качество на материалите.

Що се отнася до двигателите, е ясно, че и те ще са еднакви за двата модела. Към досега известните 1.4- и 1.6-литрови мотори ще бъде добавен и още един. Новият агрегат ще е трицилиндров с работен обем 0.9 литра. Този двигател е снабден с турбокомпресор и развива мощност от 90 к.с. Останалите технически новости около двата модела на този етап не се разкриват. Те ще станат известни след около десетина дни, когато автомобилите ще бъдат демонстрирани пред публика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини