Отидете към основна версия

7 150 30

Най-мощната Mazda 3: турбо и 4х4 задвижване

  • mazda3-
  • турбо-
  • 4х4

Това не е възраждането на MPS, а просто по-мощна и ефективна версия на стандартния модел

Слуховете за по-мощна Mazda 3 се оказаха верни - компанията публикува видео тийзър на автомобила в Youtube и в социалните мрежи, а на 8 юли ще ни бъде представена официално въпросната най-мощна версия на Mazda 3.

Интересното е, че колата е оборудвана не само с двигател с турбо, но и със система за задвижване на четирите колела. Очаква се автомобилът да се предлага изключително с автоматична трансмисия.

Но рябва да е ясно и друго. Това не е възраждането на MPS, а просто по-мощна и ефективна версия на стандартния модел. Иновацията може да бъде оборудвана с 2.5-литровия двигател Skyactiv-G, който също се инсталира на кросоувъра CX-5.

Двигателят е с мощност 250 конски сили и разполага с 434 Нм въртящ момент. Ще припомним, че има и по-мощна Mazda 3, но това е чисто състезателен автомобил, на който е разрешено да участва само в някое от 36-те TCR първенства.

Новата версия на Mazda, която ще се превърне в най-мощната нова "тройка" ще се конкурира с VW Golf GTI Mk8, Toyota GR Corolla, Honda Civic Type R и Hyundai Veloster. Повече подробности очаквайте по време на официалната премиера.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини