Отидете към основна версия

6 035 31

Mercedes-Benz вади C-Klasse Coupe

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • coupe-
  • женева 2011

Само след броени дни Mercedes-Benz ще представи пред публика своето ново купе на базата на C-Klasse. Това ще стане по време на предстоящото в началото на март автомобилно изложение в Женева. В глобалната мрежа обаче вече се появиха първите снимки и информация за автомобила.

Предполага се, че новото купе ще замени не един, а два от досегашните модели на марката - CLK и CLC. Иновацията ще бъде позиционирана на стъпало под модела E-Klasse с аналогична каросерия. Както се вижда от снимките, дизайнът е изпълнен в стил рестайлинг версията са стандартната C-Klasse.

Впечатление прави и доста стилният интериор на автомобила, в който са използвани елементи както от C-, така и от E-Klasse. Никакви технически подробности около купето не са налични до този момент. Стандартните предположения са за четири- и шестцилиндрови мотори.

Не е изключено двигателната гама на новото купе да бъде попълнена и с новия 3.5 литров V-образен шестцилиндров мотор, който направи своя дебют под капака на новата генерация на Mercedes-Benz CLS. Впоследствие се очаква и AMG-версия на новото купе, която ще се конкурира с Audi RS5 и BMW M3 Coupe.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини