Отидете към основна версия

15 271 31

Глоба за самоделен багажник на покрива на колата

  • русия-
  • глоба-
  • багажник-
  • автомобил

Според новите правила в Русия, глобата за нестандартен багажник е 500 рубли (€6)

Руските власти започнаха да глобяват водачи на автомобили, които имат багажници, монтирани на покривите на превозните си средства. Пътната полиция се е заинтересувала от домашно изработените багажници след влизането в сила на новите изисквания на Техническия правилник. Регламента гласи, че всички подобрения на автомобилите трябва да бъдат одобрени от Държавната инспекция по движението и да бъдат сертифицирани в специални лаборатории.

Тези промени, в допълнение към багажниците на покрива, включват нестандартни тегличи, фарове и други промени в дизайна на превозните средства. Без да регистрира такива промени, колата, в съответствие със списъка на неизправностите, предписани в правилата за движение, ще се счита за негодна за употреба. И е предвидена глоба за шофиране по обществени пътища с такава кола. Освен това инспекторът има право да поиска от водача да демонтира "нелегалните" части на място.

"Шофирането на превозно средство при наличие на неизправности или условия, при които работата на превозното средство е забранена, води до предупреждение или налагане на административна глоба в размер на 500 рубли (сумата се равнява на около шест евро)", се казва в член 12.5 от Административния кодекс на Руската федерация. Новите правила не важат за стандартните багажници за покриви, инсталирани в завода от производителя.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини