Отидете към основна версия

3 605 7

Ford също напуска WRC

  • ford-
  • wrc-
  • рали-
  • m-sport

Дни след като Mini оповести, че прекратява участието си в световния рали шампионат, Ford също обяви оттеглянето от WRC. Като причина за взетото решение се сочи неблагоприятната икономическа сутиация в световен мащаб. Подобни мотиви накараха и Mini да преосмисли спортната си програма. От Ford съобщават също, че смятат да преосмислят маркетинговата си политика на Стария континент като цяло.

След оттеглянето на двете марки от догодина във WRC ще се състезават само два заводски отбора. Освен тима на Citroen, който обяви оставането си, в шампионата се включва Volkswagen. През 2014-а пък се очаква да влезе Hyundai.

Компанията M-Sport, която се занимава с разработката и поддръжката на състезателните Ford-ове, възнамерява да продължи участието си в шампионата с Fiesta WRC. Водят се и преговори с производителя за възможни варианти за бъдещо техническо сътрудничество.

Ford спечели две поредни титли при марките през 2006 и 2007 г. След това обаче "Синият овал" отстъпи тотално на Citroen. За целия период на сътрудничество с M-Sport, което започва през 1997 г., пилотите на Ford не са спечелили нито една титла.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mini се отказва от рали шампионата

      Mini обяви, че прекратява участието си във WRC. Компанията сочи за причина "изключително тежката търговска среда" и се отказва ...
    13.10.2012
    2 640
    1