Last news in Fakti

16 Октомври, 2012 10:32 3 595 7

Ford също напуска WRC

  • ford-
  • wrc-
  • рали-
  • m-sport

Дни след като Mini оповести, че прекратява участието си в световния рали шампионат, Ford също обяви оттеглянето от WRC. Като причина за взетото решение се сочи неблагоприятната икономическа сутиация в световен мащаб. Подобни мотиви накараха и Mini да преосмисли спортната си програма. От Ford съобщават също, че смятат да преосмислят маркетинговата си политика на Стария континент като цяло.

След оттеглянето на двете марки от догодина във WRC ще се състезават само два заводски отбора. Освен тима на Citroen, който обяви оставането си, в шампионата се включва Volkswagen. През 2014-а пък се очаква да влезе Hyundai.

Компанията M-Sport, която се занимава с разработката и поддръжката на състезателните Ford-ове, възнамерява да продължи участието си в шампионата с Fiesta WRC. Водят се и преговори с производителя за възможни варианти за бъдещо техническо сътрудничество.

Ford спечели две поредни титли при марките през 2006 и 2007 г. След това обаче "Синият овал" отстъпи тотално на Citroen. За целия период на сътрудничество с M-Sport, което започва през 1997 г., пилотите на Ford не са спечелили нито една титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    1 3 Отговор
    дано се завърнат някога и Японците....
  • 2 Бай Онзи

    2 1 Отговор
    И да се завърнат - все тая...
  • 3 Топчо

    1 2 Отговор
    Форд пак ще са на върха!
  • 4 ГОШО

    1 1 Отговор
    хаха ако се завърнат Японците ще мачкат всичко наред,но те са обидени и си карат в собствени шампионати.
  • 5 Maurice

    1 0 Отговор
    Как няма да се откажат,като никой не гледа WRC. И как да го гледат,като не го излъчват никаде.Та каква реклама си правят отборите,когато никой не знае,че съществува този шампионат.От 5-6 години няма и конкуренция в WRC. Два Ситроен-а и два Форд-а. Преди години имаше Тойота,Мицубиши,Субару,Сеат,Шкода,Пежо. За победата се бореха 4-5 пилота всяко състезание.А сега разликата м/у победителя и 5-тия е 7-8 минути,ако никой не е имал технически проблеми. Сега IRC е много по-конкурентен формат,където има поне 4-5 пилота в по-малко от минута всяко състезание.
  • 6 Бат'ко

    0 0 Отговор
    Е сега щайгените ще се състезават със себе си и ще се пъчат колко са велики. :)
  • 7 EU Citizen

    0 0 Отговор
    Нямам идея защо нито една телевизия не излъчва WRC. Някакво медийно затъмнение. Ами като няма реклама няма мъни, няма участие и т.н., докато се откажат всички тимове.