Отидете към основна версия

3 565 15

VW прекъсна отношенията си с дилър заради нацистки плакат

  • volkswagen-
  • beetle-
  • фолксваген-
  • нацисти

Концернът категорично не одобри връзката на Beetle с нацистите

Официалният дилър на Volkswagen в Мексико загуби договора си, след като централата на марката научи за плакат с висящ на стената в офиса, който свързва нацистите с модела Beetle.

Снимка, направена в шоурума на оторизирания дилър на Volkswagen в бохемския квартал Coyoacan в Мексико Сити, се появи в мексиканските социални мрежи. На нея се вижда плакат, закачен на стената на шоурума с черно-бяла снимка на емблематичния модел Beetle, заобиколен от нацисти със съответните символи.

Тази новина стигна до централата на Volkswagen във Волфсбург и реакцията на концерна последва незабавно. Според Autoblog, след като научили за това, VW прекъснали отношенията си с дилъра незабавно. Служителите на Volkswagen категорично осъдиха излагането на изображението, което свързва легендарния бръмбар с нацистите, и подчертаха тяхната ангажираност да защитят човешкото достойнство.

"Ние твърдо не одобряваме показването на тези изображения в нашите съоръжения, които демонстрират режим, който подчертава омразата и дискриминацията в исторически момент, който за щастие е далеч зад нас", заявяват от пресслужбата на VW. Дилърът не коментира този инцидент.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини