Отидете към основна версия

6 638 15

Разрешени анаболи за Honda CR-Z от Mugen

  • honda-
  • cr-z-
  • mugen

Европейското подразделение на фирмата Mugen, която се явява "придворно" тунинг ателие на японската компания Honda, разработва нова "наточена" версия на хибрида CR-Z. По думи на представители на Mugen след модернизацията автомобилът ще се сдобие с динамични характеристики, сходни с тези на версията Type R.

Друг важен факт при разработката на Mugen CR-Z е, че въпреки значително подобрените динамични характерестики разходът на гориво и нивото на изхвърляни количества CO2 няма да се промени. Детайлна информация за новия проект все още няма и не се знае как точно инженерите на Mugen ще постигнат това.

Ясен е обаче външният вид на доработения хибрид. Той ще бъде снабден с ефектен и по-важното значително по-ефективен аеродинамичен кит, включващ нови предна и задна брони, преден капак от въглеродни нишки, различни прагове и надканикови "вежди".

Що се отнася до силовите агрегати, инженерите на Mugen ще се занимаят основно с 1.5-литровия бензинов двигател, на който ще бъдат повишени и мощността, и максималният въртящ момент. Ще бъде преработено и окачването и ще бъдат монтирани значително по-мощни спирачни апарати.

"Идеята ни е да подобрим динамичните характеристики на този автомобил, който в стандартното си изпълнение притежава отлична управляемост и разполага с много добро шаси. Точоно поради тези причини смятаме, че още мощност и въртящ момент няма да са му излишни. Ние обаче продължаваме да се придържаме към фирмения дизайн на Honda" - заяви вицепрезидентът на европейското подразделение Хиро Тойода.

Очаква се "наточената" Honda да дебютира пред широка публика през юли. Това ще стане на фестивала на скоростта в английския град Гудууд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини