Отидете към основна версия

55 438 94

Употребявани коли "нов внос": от Германия или от Италия?

  • автомобилът на старо-
  • германия-
  • италия

Не е тайна, че в България новият внос на употребявани автомобили е широко застъпен и по-голямата част от българите си купуват именно такива автомобили. От къде обаче е най-добре да е внесена употребяваната кола. Предвид факта, че основния внос у нас е от Италия, Германия и Швейцария ще разгледаме накратко плюсовете и минусите на употребявани коли от тези страни.

Германия


Германия е една от най-популярните държави за внос на коли "втора ръка" у нас. Трябва да знаете обаче, че автомобилите от Германия обикновено имат значителен пробег. Германците предпочитат да пътуват със собствените си коли и често изминават по 100 километра на ден по маршрута дом-работа-дом. В същото време обаче германските шофьори са отговорни за поддръжката на автомобилите си, така че състоянието им като цяло не е повод за сериозни притеснения, въпреки големия пробег.

Италия


Следва Италия, чиито жители обаче често попадат в катастрофи, което води до появата на множество дефекти в автомобилите им. А що се отнася до поддръжката на колите, жителите на Италия не се притесняват особено и често ги карат, както се казва, "докрай". От друга страна Италия е известна със своя горещ климат, така че лаковото покритие на тъмните автомобили там често избледнява. Италианците не се справят добре с паркирането, така че малките дефекти по каросерията на автомобилите са неизбежни. Сред опциите много от автомобилите от Италия може да нямат отопление на седалките, дори в най-високото ниво на оборудване. Но споменатите климатични условия носят не само вреда, но и полза - ламарините ръждясват по-малко.

Швейцария


Автомобилите от тези страни могат да бъдат в много добро състояние, тъй като собствениците им никога не спестяват от ремонт.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 72 гласа.

Свързани новини