Отидете към основна версия

11 123 57

BMW M5 излиза пред отбрана публика

  • bmw-
  • m5-
  • f10-
  • шанхай 2011

Баварският автомобилен гигант проведе почти тайно мероприятие, на което пред избрана публика беше показан новият концепт BMW M5. Официалната премиера на този прототип е насрочена за автосалона в Шанхай, който ще отвори врати за посетители от 21 до 28 април тази година.

Думата прототип теоритично е точна, но на практика това е на 99% готов сериен продукт. Серийната версия ще бъде демонстрирана по време на франкфуртското изложение през септември, но тя едва ли ще се различава много от автомобила на снимките.

Базата, върху която е направено новото М5, е от седана с индекс F10, а двигателят е заимстван от моделите  X5 M и X6 M. Агрегатът представлява модифицирана версия, V-образен е, има осем цилиндъра и двойно турбо.

Баварските инженери решиха да се откажат от досегашния петлитров V10 мотор, като казаха, че осмакът е по-лек, по-мощен и по-екологичен. Досегашната генерация на М5  разполага с 507 к.с., а очакванията за новото М5 са за около 600 конски сили.

Съдейки по снимките, може да се направи заключение, че визуално измененията спрямо стандартната "петица" са - типично по баварски - доста консервативни. Новостите по външния вид се състоят в предна и задна модифицирани брони, четири ауспухни накрайника и характерните за М-серията джанти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини