4 Април, 2011 16:01 11 122 57

BMW M5 излиза пред отбрана публика

  • bmw-
  • m5-
  • f10-
  • шанхай 2011

Баварският автомобилен гигант проведе почти тайно мероприятие, на което пред избрана публика беше показан новият концепт BMW M5. Официалната премиера на този прототип е насрочена за автосалона в Шанхай, който ще отвори врати за посетители от 21 до 28 април тази година.

Думата прототип теоритично е точна, но на практика това е на 99% готов сериен продукт. Серийната версия ще бъде демонстрирана по време на франкфуртското изложение през септември, но тя едва ли ще се различава много от автомобила на снимките.

Базата, върху която е направено новото М5, е от седана с индекс F10, а двигателят е заимстван от моделите  X5 M и X6 M. Агрегатът представлява модифицирана версия, V-образен е, има осем цилиндъра и двойно турбо.

Баварските инженери решиха да се откажат от досегашния петлитров V10 мотор, като казаха, че осмакът е по-лек, по-мощен и по-екологичен. Досегашната генерация на М5  разполага с 507 к.с., а очакванията за новото М5 са за около 600 конски сили.

Съдейки по снимките, може да се направи заключение, че визуално измененията спрямо стандартната "петица" са - типично по баварски - доста консервативни. Новостите по външния вид се състоят в предна и задна модифицирани брони, четири ауспухни накрайника и характерните за М-серията джанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mm

    24 6 Отговор
    Браво! Много добро попадение. Определено радва окото. М кита му стои на място, няма нищо излишно. Поздравления за добрата машина. Ще я очакваме и по нашите пътища скоро :)
  • 2 Viva Italy

    29 5 Отговор
    На бялото черно не мога да кажа,колата изглежда много добре.М серията като цяло никога не разочарова.
  • 3 Дошо

    19 28 Отговор
    Немска грозотия.Предпочитам един чисто нов лъскав GTR пред тази немска порнография

    Коментиран от #5, #6, #32

  • 4 Ogi

    12 19 Отговор
    Скучна консерва с много конско. Скука, дива скука!
  • 5 Мошо

    12 21 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    Е ти си предпочитай... то старата M5-ца късаше г*за на GTR (на дълго само че) а що се отнася за новата, трябва да му подаде голям бинокъл

    Коментиран от #12

  • 6 user

    21 17 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    Естествено Дошко, че предпочиташ жалкият ГТР - не си за БМВ ! едва ли може да проумее и оцени и 10% от инженерната мисъл в тази кола, играй си на Нинтендото и си пиши домашните - само можеш да си мечтаеш за немска лимузина от такъв клас. нисанчето е евтино, пластмасово, посредствено, безлично 6 цилиндрово кошче, но за инженерно грамотните хора, които разбират от автомобили и имат финансови възможности нисанчето е просто пъпчива тинейджърска шега ! Любезно напомням на собствениците на японски коли да посетят ОТНОВО фирмените сервизи, където ще подменят дефектните компоненти на съвършенните им коли !
  • 7 mtx

    10 2 Отговор
    И специален поздрав за всички със Селтарци :D [url]http://vbox7.com/play:594551af[/url]
  • 8 maverick

    12 10 Отговор
    dosho,mosho,gosho ve4e stava6 banalen s tvoq DATSUN
  • 9 роро

    10 15 Отговор
    ....и тройно турбо да му турят...и без пари да ми го дават,европейск..и особенно немски боклук няма да карам..JAPAN POWER...
  • 10 borikata

    12 9 Отговор
    КОГА БИЯТ GTR-ра тогава дами се хвалат
  • 11 Bavaria

    2 7 Отговор
    Dano butnat malko zadniq difuzior i kato cqlo napravqt malko po agresivna prednicata , 4e taka prili4a powe4e na GT , koeto ne 4e e losho no vse pak M seriata e liceto na BMW..
  • 12 роро

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Мошо":

    ....хахаха..ще ти се смее цял свят за глупоста която си писал,туй дет му викате беемве ем пет,може да скъса G-TR-а..дори и на дълго само ако го кара някой беемвист хахаха...ти да не си присъствал на тая гонка..на дълго хахаха..
  • 13 Jam

    11 6 Отговор
    2020 godina. M5 -800 konski sili :D
    Za kvo im tolkova moshtnost ... v balgaria i s 200 km/h nqma kade da karash... nito sega, nito sled 10 godini.
    plus cenite na goriva nadali shte padnat... nefta svarshva i cenite samo shte vdigat!
  • 14 Никола

    14 17 Отговор
    GT-R е 3.8 с 500 к.с.
    БМВ-то е 5.0 с 507 к.с.
    Mitsubishi Lancer EVO е 2.0 с 300 к.с.
    BMW M3 e 3.5 с 420 к.с.
    А АКО ЯПОНЦИТЕ СЪЗДАДАТ И ТЕ КУПЕ с 5.0 (въпреки, че имат, но е ЛИМУЗИНА, А НЕ КУПЕ и е 6.0 l - LEXUS LS 600h с 445 к.с.)НАЛИ ТРЯБВА ДА Е С 800 к.с. И ДА ВИ СПУКА Г**А на всичките БМВ-енца, ве!!!!!
    Помислете малко с тези кратуни!!!

    Коментиран от #19, #28

  • 15 bobo

    8 11 Отговор
    SAMO NEMSKITE LUKSOZNI I MO6TNI AVTOMOBILI
  • 16 4ipi

    4 9 Отговор
    tazi kola be6e pokazana Dnes v 14:00 to4no. klipa be6e pusnat v youtube mislq i 3-4 min.Gledah q stra6no e naistina.
    Nikola ti turbotata twinturbotata slaga6 li gi ?GT-R e s 2 turbini ili 2 kompresora nes1m sig.EVO e turbo.A do kolkoto znam ima Supra 3.0-1280 konq.Ima R34-1300+ ima i e36 3.2 m3-1400+ Worold record 400metra-7.5 :)
    Kakto i da e Mercedes sa nai golemite :)
  • 17 pawer

    6 7 Отговор
    Дошо,М-сериите никога не са били грозни ни най-малко"порногравски",това че не харесваш немските автомобили сие лично твоя работа и не трябва да се изказваш за тях по този"просташки"начин.....

    А на темата BMW-то просто е "TURBO-BI".....
    Със здраве....ЗАВИСНИЦИ :)
  • 18 520 zender

    6 1 Отговор
    да попитам само,какво общо има между п5 и гтр
  • 19 mm

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Никола":

    Палячи ти пък откъде се появи. Я си карай грозният ситроен, който си купил за 73 000лв и който в момента струва 7 000лв и не гледай в чуждите паници. Безспорно Мицубиши и Нисан са бегачки. Тук говорим за спортна лимузина. И престанете с тъпите коментари цените на горивата са еди какви си. Ако някой даде 100 000 евро за кола цената на горивото ще е последното нещо, за което ще мисли. Карайте си таралясниците и си живейте живота. А Дошко и Никола да вземат да се качат на истински автомобили преди да говорят Единия с борче другия с кенеф на квадрат тръгнали за коли да говорят.
    Айде със здраве.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 520 zender

    4 4 Отговор
    абе тоя никола прави ли разлика между 3.8turbo и 5.0v10 без turbo.

    Коментиран от #35

  • 21 ЕООД

    2 7 Отговор
    попо,караиси лагерните японски колички, немските "боклуци" остави на нас който не разбира ме........!

    ХАХАХА....смешен си ве..."токсичен"
  • 22 Никола

    12 9 Отговор

    До коментар #19 от "mm":

    Кажи ми какво караш и ти един път, бе!!!
    Всеки път ми обсъждаш Ситроена, като че ли не можеш да повярваш, че някой е дал толкова пари не напразно!!!!
    Щях да дам и 110 000 лв. за C5 комби с фабричен тунинг от Carlsson с 240 к.с., но обаче излезе по-късно.
    И престани всеки път да ми месиш колата в твоите изказвания!!!Обсъждай темата! Вече ме вбесяваш! Само Ситроена-това, Ситроена - онова! Нали не карам като теб шибана 316 на газ със затъмнени собственоръчно задни стъкла със балончета въздох под тях! И не на последно място погледни оценяванията на коментарите - всеки, който харесва БМВ-то има повече минуси!
    Така че това говори само едно - надявам се да имаш акъл да разбереш какво говори това!

    Коментиран от #45

  • 23 Никола

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "mm":

    И това, че не знаеш какво означават емблемите на марките автомобили означава само едно - много си "компетентен" по този въпрос! И аз не харесвам немските коли, но не ги обиждам директно, както правиш ти със селският си манталитет, КАКТО и поназнайвам оттук-таме по нещо за тях!!! И това "оттук-таме" не го приемай, че знам само колко им е разхода, а много повече!
    И 2-ро - като защитаваш БМВ-тата кажи ми какво "ЯКО" намираш в тях, като те са досущ еднакви - и по форма и по размери и еднакви двигатели и всичко!
    Докато при Ситроен няма еди-с-един да си приличат след 2007 год. говоря, защото след тази година вече ясно се утвърдиха на пазара с разнообразието им от модели и двигатели! И повтарям, както и ти много добре го знаеш - никой с никой модел не си прилича, както по интериор, така и по екстериор (БМВ-тата си ги знаеш - еднообразие до дупка!!!)
    Сега ако кажеш, че не си съгласен с поста ми или поне не го разбираш вече наистина мога да те коронясам за
    ПЪЛНО ЧОВЕШКО БЕЗМОЗЪЧНО СЪЩЕСТВО!!!
  • 24 ЕООД

    3 2 Отговор
    никола,купих си нов ситроен ксара комби,2000HDI. "exclusive" е щеме извиняваш ама по голяма ВАФЛА не бях карал на 70000км.така се разтропа и разкърца,че го продадух едвам.....!
  • 25 Пилот - ама на каруца:)))))

    7 1 Отговор
    3-тата световна война ще е между фенова на Японски и фенове на Германски автомобили.
    Много сте зле хора, да плача ли да се смея ли не знам!
  • 26 go6o

    7 1 Отговор
    strahotna e daje 4udesna sravnenie s minaloto pokolenie M5!
  • 27 MMD

    4 3 Отговор
    Dobre che sa chernite djanti !!!
  • 28 BMW

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Никола":

    Много готино смяташ конски сили спрямо кубатура.Ти си
    "УНИКУМ"
    Не те ли е срам, че някой човек може да ти прочете олигофрениите. И защо не спрете да споменавате японските МПС-та на всякъде, вече ставате досадни. Ходете обясняваите някъде другаде колко са хубави джапанките. Тука сериозни хора си пишат за сериозни коли. ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ, И ВЗЕЛА, ЧЕ И ТЯ ВДИГНАЛА КРАК.
  • 29 vw

    5 4 Отговор
    bawarcite wse poweche prilagat turboto w pochti wsichki techni dwigateli,ot mini do m-ka. strahotna technika izmislqt nemcite i q integrirat burzo w proizwodstwoto. wremeto na mnogoto cilindri i kubici mina. a prostite kometari nadolu sa sram samo za horata,koito gi pishat.
  • 30 phantom

    3 4 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=M1Qr6IZF14Y PRECENETE SAMI!
  • 31 BMW

    13 5 Отговор
    Най-"ЯКО" е като забравиш някой ежльо на светофара.

    Коментиран от #42

  • 32 Асан Баба

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    Дормуш Хасане (Дошо) кога ще ми върнеш петелчето, дето ми открадна от курника бе циганин мръсен. Вчера ти хвръкнаха очите по на Рамадан бавареца, а днес като истински циганин си кривиш душата и псоваш БМВ-тата.
  • 33 GTR

    8 8 Отговор
    Е страшна концепция, няма що. Сложили двигател от Х5 М и концепция станала. Карал съм почти всички БМВ и по-мощните от тях вървят, определено не са лоши коли, но не са и това за което претендират. Имах възможност да карам и GTR и бях много впечатлен. Най-лошото нещо на БМВ са му феновете.
  • 34 KKK

    7 9 Отговор
    БМВ само бучи и гори бензин-не мое да въри.
  • 35 роро

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "520 zender":

    ...без турбо..ама друг път,че това даже и с би-турбо,те тея беемвета ако нямат турбо хахаха..ша ги мина с деди заставата...
  • 36 viktor

    3 15 Отговор
    s6-цата която audi подготвят е по красива и ще е със същата мощност 600кс и според мене ще го ръси тва бмв както си иска,щото е 4х4 ... тези от бмв и мерцедес не разбраха ли че неможе такива огромни мощности да се слагат само на задната ос,при положение че по голямата част от тежеста ти е отпред...колкото и да си вдигат мощноста ускорението им няма да се промени значително...а за управлението да не говорим,то е ужасно без системите за безопасност

    Коментиран от #39

  • 37 dtgth

    7 5 Отговор
    BMW (bow)
    Подкрепи любимата марка във facebook
    Bmw: 12854 kogato faktite govorqt qponskite daraci da zamal4at
  • 38 Дошо

    7 4 Отговор
    Немска красотия.Предпочитам едно чисто ново лъскаво БМВ пред всяка японска порнография
  • 39 резел

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "viktor":

    Е сега вече се изложи страшно.
  • 40 Комплексар

    2 2 Отговор
    става
  • 41 nikolov

    3 2 Отговор
    Skoro nqma da se razlichava 7ca s 5ca i t.n ...
  • 42 AUDI RS 6

    6 7 Отговор

    До коментар #31 от "BMW":

    ЕЖЛЬОТО АКО Е С AUDI RS 6, ТОЙ ЩЕ ТЕ ЗАБРАВИ НА СВЕТОФАРА !!!

    Коментиран от #49

  • 43 Дошо

    3 3 Отговор
    Това БМВ би трябвало да е достоен отговор на Ауди РС6 иначе Баварците яко ще се изложат( ще видим и следващото поколение на Ауди какво ще е, но то се очаква след 2-3 години)Лично аз очаквам, че ще натупа ВАГените много здраво.
    Мерцедес какво ще покаже ще видим, но ми се струва, че БМВ ще са по-добрия продукт в ,,голямата тройка".Иначе някои хлапета дето ми пишат с ника се бяха опитали да се правят на забавни за моя сметка и да намесват Нисан ГТР тук.Въпреки всичко ще го направя и аз несмките велики постижения нямат шанс срещу Годзилата, най-малкото са различен клас автомобили, но все пак кат динамични характеристики колкото и да се напъват немогат да съперничат на японеца.

    Коментиран от #44

  • 44 mm

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Дошо":

    Дошо ,
    Както споменах в коментара си по-горе. Нисан ГТР безспорно е най-добрата спортна кола в класа си , когато фактите говорят и боговете мълчат. Горките хорица от Порше се опитват да го задминат по постижения вече незнам от колко години, но все удрят греда. Тука говорим за спортен луксозен седан. Няма как да се сравнява с "годзила" съвсем различен клас коли са.

    Коментиран от #46

  • 45 mm

    1 6 Отговор

    До коментар #22 от "Никола":

    Хахахаха много се палиш бе колега. Не подкрепям БМВ не съм пристрастен към никоя марка. Когато хората направят нещо хубаво, независимо от марката, изразявам мнение, че ми харесва. Можеш да погледнеш повечето ми коментари, даже един от вчера за новото Шеви. Така аз какво карам на теб не ти влиза в работата, но ще ти кажа че със сигурност е по-хубаво от твойта катафалка. Даже ще ти дам жокер - едната ми кола е японска, не е много нова, но много ми харесва. Но това не означава, че съм фен на японските коли. Да, япончетата имат добри попадения - факт, но в съвсем други класове и ценови сегменти. Прилики между гамите на немските автомонили е нормално да има. Това са марки с традиции и винаги гледат да задоволят феновете си с всеки нов модел. Ситроен сменят постоянно дизайна , защото нямат традиции. Технологиите им са гола вода и затова се разчита само на дизайн, който също доста им куца, като изключим ДС 3. Това е от мен. Карай си кофата за боклук със здраве и продължавай да се самозаблуждаваш, че е по-добра от БМВ, МБ и др. Аз ще ти кажа едно, когато спреш да поглеждаш с лека завист към някоя красива кола, различна от Ситроен тогава вече мозъкът ти ще е тотално промит.
  • 46 porsche fan

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "mm":

    ha ha koe ot dvete karash, nissan ili porsche? mai nito ednoto...togava zamulchi, che si smeshen

    Коментиран от #47

  • 47 mm

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "porsche fan":

    Не карам нито Порше, нито Нисан. Прочети малко аутобилд да видиш как върви съревнованието между тези спортисти. Както казах нямам пристрастия към определена марка. Японската кола, която карам е тойота Селика Т23. Немога да се оплача от нея имам я от 5 години и засега ми е много вярна. Другото возили , което имам е малък немски SUV. Доволен ли си?
  • 48 mm

    0 1 Отговор
    Не карам нито Порше, нито Нисан. Прочети малко аутобилд да видиш как върви съревнованието между тези спортисти. Както казах нямам пристрастия към определена марка. Японската кола, която карам е тойота Селика Т23. Немога да се оплача от нея имам я от 5 години и засега ми е много вярна. Другото возили , което имам е малък немски SUV. Доволен ли си?
  • 49 ААУУУУУ

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "AUDI RS 6":

    За 530d ли става въпрос?
  • 50 Djordjo

    0 2 Отговор
    Колата е просто уникална...... браво за пореден път на тези от БМВ..... много радва.... а пък за двигателя-както винаги ще е без забележки.... (bow)

    Коментиран от #51

  • 51 Дошо

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Djordjo":

    Както винаги без забележки а?Я пак.май си пропуснал момента с дефектите в 3.0 туинтурбо и изтеглянето му от пазара.Ти ги зае...и батковците пред блока какво ти говорят.

    Коментиран от #57

  • 52 БАЛЪЦИ СТЕ

    3 2 Отговор
    ТУК ДА ИМА НЯКОЙ ПО-ГОЛЯМ ОТ 12-15 ГОДИНИ?
  • 53 dankata

    3 0 Отговор
    Бмв-то е уникално!Като неможете да си го позволите недейте само да плюете!Имал съм възможността да карам много пъти бмв 530д ф10 макар,че е 245 кс върви много,а това незнам какъв самолет ще е!!
  • 54 Виктор

    1 0 Отговор
    Добре изглежда :)
  • 55 4x4

    3 0 Отговор
    Спойлерите и аспусите са ги докарали.. нямат грешка, обаче това още не е серийния модел. Туй чудо е 550i със спойлерите!!! Няма ги раздувките на калниците (задните трябва да са сплескани за да вземат по широки гуми) и М-кови огледала. Иначе колицата ще е самолет. Няма обаче още данни за теглото?!? Чакам с нетърпение да се исправи срещу RS6 ;-))
  • 56 galin

    0 0 Отговор
    TOVA SA NAI OLIGOFRENSKITE KOMENTARI
  • 57 Luizov

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Дошо":

    Я ми кажи японците колко бараки изтеглиха миналата година? Изтеглиха бмв-тата заради дефект в горивната помпа, а тя да те осведомя не е правена от бмв. Много голям разбирач си.