Отидете към основна версия

35 872 89

Най-трошливите употребявани кросоувъри

  • надеждност-
  • класация

Британският таблоид The Daily Mail и застрахователната компания Warrantywise съставиха рейтинг на най-надеждните кросоувъри на възраст между 3 и 8 години. Първо място в класацията заема Renault Kadjar, а в дъното е BMW X6.

Моделите са подредени по т.нар. индекс на надеждност, който отразява честотата на ремонтите. Kadjar получава 95.7%, тъй като не само посещава сервизите най-рядко, а и поправките отнемат по-кратко време, макар да са малко по-скъпи от средното за сегмента - £349 (€384).

На второ място с индекс 93.2% се класира Ford EcoSport, който се отличава и с най-ниска средна цена на ремонтите - £135 (€148). Трети по надеждност е Mitsubishi ASX с индекс 90.7%.

Сред десетте най-надеждни употребявани кросоувъри са също Renault Captur, Lexus RX, Suzuki SX4, Dacia Duster, Suzuki Jimny и Toyota Land Cruiser. На десето място се подрежда Mercedes-Benz GLE.

Лидерът в антирейтинга BMW X6 получава индекс за надеждност от едва 20.6%. Според The Daily Mail и Warrantywise през последните пет години повече от 1/3 от собствениците на германското крос купе са посещавали сервизите за отстраняване на различни повреди, сред които най-често са били неизправности на трансмисията. Средната цена на поправката е била £1 869 (€2 055).

На второ място сред най-трошливите кросоувъри е класиран Mercedes-Benz GL с индекс 22.4%, а на трето Porsche Cayenne (25.5%). В десетката на антирейтинга попадат също Range Rover Sport, Chevrolet Captiva, Range Rover, Audi Q7, Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 68 гласа.

Свързани новини