Отидете към основна версия

9 274 36

Mercedes SLR от Edo Competition

  • mercedes-benz-
  • slr-
  • 722 black arrow-
  • edo competition

Тунинг специалистите от Edo Competition насочиха своето внимание към Mercedes McLaren SLR. Доработената от тях версия получи наименовинието Black Arrow (черна стрела), но по-интересното е, че моделният индекс отговаря на броя конски сили под капака.

Купето е боядисано в матов черен цвят, а дизайнерите са вкарали в екстериора и доста ярко червени елементи. Ясно се открояват и цифрите 722. Външно картинката се завършва от ефектните спицови джанти с размер 21 цола.

Салонът впечатлява с изобилие от въглеродни елементи, тапициран е с ефектна лицева кожа, а воланът и някои от допълнителните детайли по вратите са "облечени" с алкантара. Към екстрите в интериора може да се добави и свръхмощната мултимедия.

Въпреки че инженерите от Edo не са направили кой знае какви промени по двигателя, резултатът съвсем не е лош. След основна пренастройка на електрониката и монтиране на изцяло нова ауспухна система от неръждаема стомана мощността е увеличена със 72 конски сили.

5.5-литровият турбо V-образен осемцилиндров мотор вече генерира 722 к.с., а максималният му въртящ момент е 890 Нм. От място до 100 км/ч Black Arrow ускорява за 3.4 секунди, а времето необходимо, за да достигне скорост от 300 км/ч, е 24.5 секунди.

Максималната скорост на тунингования автомобил е електронно ограничена на 345 км/ч. На този етап специалистите от Edo Competition не посочват каква ще е цената на Mercedes SLR 722 Black Arrow.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини