Отидете към основна версия

15 228 28

Продава се още едно "перфектно" Жигули

  • жигули-
  • ваз 2101

Идеалната "копейка" с почти нулев пробег се оценява на милион рубли

38-годишният VAZ-21013 струва колкото нова Lada Vesta Sport. Обявата е публикувна в руски сайт, като в нея пише, че колата е произведена през 1982 година. 1,1 милиона рубли, колкото е исканата цена за колата е сума, равняваща се почти на 12 000 евро.

За тази цена, например, можете да си купите нова кола от компактен клас, директно от магазина. Според продавача обаче, „Копейката“, както руснаците наричат класическите Жигули, не е възстановявана и е напълно оригинална.

В продължение на 38 години колата има само един собственик, който я държи в топъл гараж и не я кара. Това обяснява и малкия пробег от само 70 километра. Каросерията на въпросния ВАЗ-21013 е боядисана в оригиналния бежов цвят и, съдейки по снимките в обявата, е в перфектно състояние - няма следи от ръжда и дори прах.

Салонът, със седалки, тапицирани с черна изкуствена кожа, също е запазен в оригиналния си вид. Под капака няма следи от експлоатация, в багажника има оригинално резервно колело. Автомобилът е оборудван с бензинов 1.2-литров двигател с мощност 64 конски сили, който е комбиниран с четиристепенна механична скоростна кутия.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 30 гласа.

Свързани новини